Blogzine

Elindult a Visa B2B platformja globálisan

Elsőként egyszerűsíti a kifizetéseket a határokon átnyúló B2B fizetési hálózat és gazdag adatállományt biztosít a pénzügyi intézményeknek és azok vállalati ügyfeleinek

A Visa Inc. (NYSE:V) bejelentette a Visa B2B Connect hálózat kereskedelmi bevezetését, amely lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy gyorsan és biztonságosan feldolgozzák a nagy értékű, vállalati, határokon átnyúló fizetéseket világszerte.1 A Visa B2B Connect több mint 30 kereskedelmi folyosót fed le világszerte, amely 2019 végére akár a kilencvenet is elérheti.

„A Visa B2B Connect elindítása fontos iparági mérföldkő, amely felgyorsítja a kereskedelmi kifizetések fejlődését világszerte” – emelte ki Kevin Phalen a Visa Business Solutions globális vezetője“. Azáltal, hogy olyan megoldást hozunk létre, amely megkönnyíti a közvetlen, bankok közötti tranzakciókat, kiküszöböljük az iparág kulcsfontosságú nehézségeiként azonosított ellenállási pontjait. A Visa B2B Connect segítségével gyorsabbá és egyszerűbbé tesszük a kifizetéseket, miközben növeljük az adatok átláthatóságát és egységességét.”

A Visa B2B Connect-nek köszönhetően megszűnnek a határokon átnyúló vállalati tranzakciós nehézségek és az arra fordított idő, azáltal, hogy megkönnyíti a tranzakciókat a küldő bank és a kedvezményezett bank között. A hálózat digitális azonosítás funkciója tokenizálja az adott szervezet érzékeny üzleti adatait, például a bankadatokat és számlaszámokat, és egyedi azonosítóval látja el azokat. A Visa B2B Connect digitális identitás funkciója megváltoztatja az üzleti vállalkozások közötti, határokon átnyúló tranzakciók információcseréjét. A B2B Connect „digitális azonosítás” átalakítja az információcsere módját az üzleti vállalkozások között a határokon átnyúló tranzakciók során.

“Öröm látni az együtt dolgozó csapatok kemény munkáját a Visa B2B Connect kereskedelmi bevezetése kapcsán. A kísérleti program résztvevőjeként a Commerce Bank izgalommal figyeli, ahogy ez az innovatív megoldás megváltoztatja a határokon átnyúló fizetések módját, miközben világszerte növeli a vállalkozások gyorsaságát és átláthatóságát.” – mondta Brian Gordon, a Commerce Bank nemzetközi pénzügyi és kereskedelmi főigazgatóságának alelnöke.

“A pilot program résztvevőjeként rendkívüli izgatottsággal várjuk a Visa B2B Connect elindítását. A határokon átnyúló B2B kifizetések korszerű módja jelentős hozzáadott értéket teremt vállalati ügyfeleink számára. A tranzakciók sebessége, biztonsága és ellenőrzése, valamint az alacsonyabb partnerkockázatok elengedhetetlenek a nemzetközi partnerekkel való sikeres együttműködéshez”. – mondta Alessandro Seralvo, a Cornécard ügyvezető igazgatója és a Cornér Bank ügyvezető alelnöke.

A Visa partnerei – köztük a Bottomline, a FIS és az IBM – a Visa B2B Connect szerves részei lesznek. A Bottomline és a FIS hozzáférést biztosít a Visa B2B Connect platformjához a banki ügyfelek számára. A B2B Connect platform részeként a Visa az IBM-mel együttműködve beépíti a Linux Foundation projektek egyik elemét, a nyílt forráskódú Hyperledger Fabric keretrendszert a Visa alapvető eszközeibe. Mindez egy magas szintű eljárást biztosít, amely elősegíti a pénzügyi tranzakciókat egy rugalmas, engedéllyel rendelkező hálózaton.

“A Bottomline nagy örömmel dolgozik együtt a Visával azon, hogy elősegítse a vállalatoknál az innovatív módszerek bevezetését a gyorsabb határokon átnyúló fizetésekhez” – mondta Rob Eberle, a Bottomline elnöke és vezérigazgatója. „Azáltal, hogy közös pénzintézeti ügyfeleinket Visa B2B Connect hozzáféréshez juttattjuk, segítséget nyújtunk ezeknek a bankoknak abban, hogy továbbra is differenciált fizetési képességeket tudjanak biztosítani vállalati ügyfeleiknek.”

„A pénzügyi intézmények korszerűsítése minden fizetési rendszerben kulcsfontosságú eleme a FIS globális stratégiájának, és örülünk annak, hogy a Visa első partnerei közé tartozunk és segítünk abban, hogy a Visa B2B Connect platform hozzáférést biztosítson közös ügyfeleinknek” – mondta Raja Gopalakrishnan, a FIS Global Financial Solutions nemzetközi banki és pénzügyi vezetője.

„Együtt dolgozva a Visa B2B Connect platformján egyesítjük az világ vezető elektronikus pénzügyi tranzakciók szakértőjének erősségeit és az IBM szakértelmét az megosztott főkönyvi technológia terén. Ez egyedülálló példa arra, hogy a blockchain alapú felépítés hogyan segíthet a B2B értékláncok átalakításában a biztonságos és átlátható tranzakciók világszerte történő megkönnyítésével.” – mondta Marie Wieck, az IBM Blockchain vezérigazgatója.

„A Visa B2B Connect-ben a Visa meglévő eszközeit hozzuk össze a mi szakértelmünkkel a kiberbiztonság, adatvédelem és kiépített hálózat terén. Az iparág különleges igényeihez igazodva rétegezzük mindezt az eloszott főkönyvi technológia új elemeivel.” – mondta Sam Hamilton a Visa adatfejlesztési alelnöke. „Ez teremti meg az alapot a határokon átnyúló fizetések átalakítására alkalmas szolgáltatás számára.”

Tudjon meg többet Visa B2B Connect-ről a www.visa.com/visab2bconnect oldalon vagy vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal a VisaB2BConnect@visa.com email címen.

Megosztás