Blogzine

Elindult a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása

A beszállítói- és külpiaci mentorálás elsődleges célja – a kormányzati célokkal összhangban – a kis- és középvállalkozások ösztönzése termelésük, szolgáltatásuk színvonalának emelésére, hogy be tudjanak lépni a hazai, illetve nemzetközi beszállítói termelési/értékesítési láncokba, kialakítsák export-képességüket, illetve ilyen irányú tevékenységüket továbbfejlesszék. A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért KKV képes lesz önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez csoportos mentorálással nyújt segítséget az egész országot lefedő 20 területi mentor-mentorált csoport létrehozásával.

A Pályázati Felhívások keretében olyan, alapvetően termelőtevékenységet folytató, sikeres, tapasztalt integrátor vállalatok és exportőrök jelentkezését várjuk, amelyek gyakorlati tapasztalataikat megosztva mutatnak irányt, ösztönzik, segítik és támogatják, valamint saját példájukkal motiválják a mentoráltakat, ezzel is elősegítve fejlődésüket.

A beszállítói- és külpiaci mentorok toborzása 20 területi egységre bontva (19 megye és Budapest) történik. A beszállítói mentorálás során országosan összesen 60 cég, (területi egységenként 3 mentor), míg a külpiaci mentorálás keretében országosan összesen 40 cég (területi egységenként 2 mentor) kerül kiválasztásra. A feladatot az MKIK a területi kereskedelmi és iparkamarákkal közösen, megyei programkoordinátorok segítségével valósítja meg. A mentorok kiválasztását követően a mentorált vállalkozások toborzása külön pályázati felhívás keretében történik majd meg.

A pályázati felhívásról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról www.vallalkozztudatosan.hu és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük