Blogzine

Mi is az a járványvédelmi fertőtlenítő kapu?

A járványvédelmi fertőtlenítő kapuval magasabb szintre léphetünk a fertőzések megelőzésében. A kapu használatával mindössze 5 másodperc alatt elpusztítható a már ismert, a ruházaton és a bőrön megtelepedő vírusok és baktériumok 75-80%-a.

A kapu több prevenciós eszközt „csomagol egybe”: érintésmentes kézfertőtlenítővel, hőmérővel, nagynyomású ködgenerátoros porlasztóval és az egyedülálló speciális fertőtlenítőszer alkalmazásával nagy szerepet tölt be a fertőzések megelőzésében hatékonnyá téve a járványok elleni védekezést. A kapuban használt, hazai fejlesztésű és már több területen kipróbált bio- és öko fertőtlenítőszer bőrbarát, nem károsítja a ruházatot, sminket, frizurát és a környezetet.

A Safe-Gate Kft. által kizárólagosan forgalmazott járványvédelmi fertőtlenítő kapu bármely különösen veszélyes vírus (pl. influenza) és baktérium terjedésének megakadályozásában komoly megelőző szerepet játszik – így a COVID-19 esetében is – és hozzájárul az emberek biztonságos élhető mindennapjainak fenntartásában legyen szó munkavégzésről, tanulásról, ügyintézésről, családi- és baráti kapcsolatok fenntartásáról vagy a szabadidős, vakációs időszak eltöltéséről. Ezek következtében a Safe-Gate járványvédelmi kapu jelentős szerepet tölt be a nemzetgazdaság és a munkahelyek biztonságos, folyamatos működtetésében és fenntartásában.

Jelenleg a Safe-Gate járványvédelmi kapun kívül nem létezik a hazai piacon olyan gép, amely ezzel, a legmodernebb ún. ködöléses eljárással biztonságosan teljes test, ruházat, poggyász, elektronikai eszköz (telefon) és kisállat fertőtlenítés végezhető, valamint az érintésmentes lázmérést, kézfertőtlenítést egyben tudja biztosítani az Ecowian nagy hatékonyságú bio fertőtlenítő anyagának felületekre való juttatásával.

A CE tanúsítvánnyal, valamint minden szükséges engedéllyel rendelkező termék opcionálisan munkahelyeken beléptető rendszerként is használható a beépített arcfelismerés szoftvernek köszönhetően.

„A prevenció a koronavírus megjelenése miatt kiemelten fontos feladatunk. A Safe-Gate fertőtlenítő kapu használata jelentősen csökkenti a vírusok és baktériumok okozta megbetegedések terjedését. Ennek köszönhetően lehetővé teszi, hogy utazás közben, munkahelyen és egyéb közösségi térben is biztonságban legyünk, megóvjuk szeretteinket, és megakadályozzuk a további fertőzéseket, valamint csökkentsük a járvány második hullámának esélyét, illetve súlyosságát. A célunk az, hogy a járványvédelmi kapu minél szélesebb felhasználásával segítsünk biztonságos és élhető környezetet teremteni mindenki számára. A bel- és külltéri Safe-Gate kapu alkalmazását szinte minden forgalmas és nagylétszámmal látogatott helyen javasoljuk, akár rendezvényhelyszíneken, munkahelyeken, iskolákban, ügyfélszolgálati irodákban, kórházakban, idős otthonokban, bevásárlóközpontokban, közösségi közlekedési csomópontokon.” – hangsúlyozta Holler Kitti, a Safe-Gate járványvédelmi fertőtlenítő kaput forgalmazó cég ügyvezetője.

Magyar fejlesztésű egyedülállóan hatékony fertőtlenítőszer
A 7 éve kifejlesztett, Ecowian által gyártott fertőtlenítőszer számos, a biztonságos és hatékony alkalmazást bizonyító teszttel rendelkező anyag, melyet sok területen alkalmaznak már, mint pl. ivóvízfertőtlenítésre, az élelmiszeriparban, állattenyésztésben, egészségügyben. „A kapuban használt bio- és ökobarát fertőtlenítőszer hatóanyaga a hipoklórsav, amely az emberi és állati szervezetben is megtalálható, az immunrendszerünk kialakulásában jelentős szerepet betöltő vegyület. Az Ecowian által gyártott HIGIÉN+99 formula 200-szor nagyobb fertőtlenítőerővel rendelkezik, mint az eddig ismert aktív klórt tartalmazó, lúgos kémhatású szerek, miközben környezetbarát módon lehet használni felületek, emberek, állatok, víz fertőtlenítésére. Abból fakadóan, hogy hatóanyaga az élő szervezetekben is megtalálható, így nyugodtan belélegezhetjük, sőt teljes biztonsággal megehetjük azt az élelmiszert is, pl. a hamburgerünket, amivel érintkezett.”– ismertette a szer egyediségét Körmendi István, a HIGIÉN+99 fertőtlenítőszer termékcsalád fejlesztője.

A gép használata, utántöltése roppant egyszerű
A kapu használatakor először az érintésmentes kézfertőtlenítés és ezzel egyidőben az automatikus testhőmérséklet ellenőrzése történik. A normál tartományt meghaladó testhőmérsékletet a kapu hang- és vörös lámpa felvillanásával jelzi. (Mivel a gépet össze lehet kötni az arcfelismerő berendezés segítségével munkahelyek beléptető rendszereivel is, így magas testhőmérséklet esetén nemcsak a kapu jelzésére hagyatkozhatunk, hanem az irodaház saját beléptető kapuja vagy forgó korlátja is akadályozza a lázas személy irodába, munkahelyre történő belépését.)
Megfelelő testhőmérséklet esetén a felhasználó beléphet a Safe-Gate kabinba, ahol a rendkívüli érzékenységű szenzorok aktiválják a rendszert. A vízben oldott fertőtlenítőszer már porlasztott köd formájában atomizálva kerül a tartályból a beömlőnyílásokba. Elegendő 5 másodpercet a kapuban tartózkodni ahhoz, hogy a porlasztott anyag kifejtse hatását.


A Safe-Gate kapu szoftvere kompatibilis a beléptető rendszerek képtároló- és továbbító rendszerével, így képes rögzíteni az áthaladó emberek egyéni lázmérési adatait.

A Safe-Gate szerződött partnerével, az Ecowiannal biztosítja a kapuban használt speciális, egyedi fertőtlenítőszer utánpótlását. Egy feltöltéssel kb. 2000-2500 fő fertőtleníthető.
Az első Safe-Gate kaput az ismert hazai divatmárka, a Nanushka 200 fős gyártórészlege már munkába állította, hogy megóvja dolgozóit, így biztonságosabbá téve a munkakörnyezetüket. Az elmúlt hetek visszajelzései alátámasztották, hogy a kapu üzembe-helyezésével leegyszerűsödött a beléptetési procedúra, erősödött a munkavállalói bizalom és még a négylábú kisállatok számára sem jelent problémát az áthaladás.

Megosztás