Blogzine

Meghatározza-e a nem a játékra való hajlandóság mértékét?

A szerencsejáték és a pénz utáni vágy ugyanolyan régi, mint a világ. A legtöbb ember azért választja a pókert, mert sikert és hosszútávú profitot szeretne elérni. Vannak azonban olyan emberek is, akik unalomból vagy társadalmi okokból játszanak szerencsejátékot. De vajon meghatározza-e a nem a játékra való hajlandóság mértékét? Mit keresnek a férfiak és a nők a szerencsejátékban?
Kanadai tudósok kutatásai azt mutatják, hogy a szerencsejáték kiválasztásakor a nőket elsősorban a társadalmi igények vezérlik. Ennek következtében leggyakrabban alacsonyabb kockázatú játékokat választanak, ahol lehetőségük van más emberekkel való kapcsolattartásra (pl. Szárazföldi kaszinókban). A nők körében a legnépszerűbbek az alacsonyabb készségekkel rendelkező játékok, mint például bingó, lottó, kaparós sorsjegyek vagy játékgépek. Néhány nő a szerencsejátékot azért választja, hogy meneküljön a valódi és a környező problémák elől. A férfiakat viszont először a haszonvágy hajtja, ezért a férfiasságuk bizonyításához kockázatosabb szerencsejáték-típusokat választanak. A férfiak, a nőktől eltérően, leggyakrabban ügyességi elemeket választanak. Úgy vélik, valamilyen irányítás alatt állnak a szerencsejáték-tevékenységük felett, ebből kifolyólag a bukmékerek, a póker és a kártyaszámlálás a blackjackben nagyon népszerűek.

A genetikai adottság jelentősége pókerben
A versenyszellem civilizációnk kezdete óta hajtja a férfiakat. Éppen ezért minden évben a ” bűn városa”, ahogyan Las Vegas- nak hívják, a világ minden tájáról vonzza a szerencséről álmodozó vakmerőket. A srácok a szerencsejátékot a gyors és egyszerű készpénz forrásának tekintik. A győzelem iránti vágy a legerősebb inger a férfiakban. Dr. Heather Chalmers tanulmánya az ontariói Brocki Egyetemból azt állítja, hogy a férfi kockázatkerülése gyakran meghaladja a társadalmilag elfogadható határokat. A férfiak szívesen fogadnak cigarettára, cég részvényekre, ingatlanokra vagy akár saját partnereikre.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a nemek szerinti megoszlás programokat kell kidolgozni a játékfüggőség leküzdésére. Ezt megerősítik a svéd kormány által közzétett adatok is. Svédországban a szerencsejáték egy normális tevékenységnek számít. Eddig a kormányzati adatok nagyjából egyenletesen értékelték a játékfüggőség számát. Akkor bomlott meg az egyensúly először, amikor a megkérdezett nők 64% -át a szerencsejáték rabjai közé sorolták. Viszont az tény, hogy Nagy-Britanniában a férfiak hajlamosabbak a játékfüggőségre.

A póker alapszabályai
Soroljunk fel néhány dolgot, amire vigyázni kell, amikor magyar online casinóban játszunk. Ne feledjük, hogy a szerencsejáték elsősorban a szórakozás egyik formája, és mindenképpen így tekintsünk rá. Az alapszabályok betartásával elkerülhetjük a súlyos következményeket. Teljesen tisztában kell lennünk a nyerési esélyekkel és a játékra költött pénzzel. Tudatosan játszva nem fogjuk túllépni a kitűzött határokat. Soha ne játssz bérleti díjra vagy számlákra fenntartott pénzeddel. Ne kölcsönözz pénzt a játékra. Ha észreveszed, hogy szerencsejáték hátrányosan befolyásolja a családoddal és barátaiddal való kapcsolatát, korlátozd a játékot. Emlékeztetni kell arra, hogy az összes hazárdjátéknak (típusától függetlenül) van egy közös eleme – a kockázat. A megtanult stratégiáktól és a rendelkezésünkre álló ismeretektől függetlenül nem lehetünk biztosak a győzelemben.

Megosztás