Exkluzív infó: Karády György és Glenn Thomas kilépett az ACME-ből

Május 12-vel mondott le a két szakember minden pozíciójukról.

A Nemzeti Innovációs Hivatal gazella-programján nyertes ACME Labs tagjai, mint alább olvasható angol nyelvű közleményükben írják, a stratégiai, menedzsment és irányítási elképzelések eltérése miatt Karády György / Gyuri Karady és Glenn Thomas is felmondott, illetve az igazgatótanácsi pozíciójukról is lemondtak.

Döntésüket azzal indokolták, hogy megingott a bizalom a szereplők részéről. Vállalkozóként és befektetőként azonban a továbbra is szeretnének részt venni a budapesti startup ökoszisztéma fejlesztésében.

Due to serious professional differences with regard to the strategy, management, and direction of ACME Labs Zrt, Gyuri Karady and Glenn Thomas are resigning. As of May 12, 2014, neither remain a member of the three member Board of Directors, which is responsible for the company’s management, and are stopping their day to day involvement with the company. 

As entrepreneurs and investors, we’re not comfortable with a company in which the events of the last four months has lead to such a deep loss of trust between shareholder groups.

We recognize the enormous talent and passion in the Hungarian startup ecosystem. We’re saddened that the opportunity to support that talent and bring it to the wider world has been so severely compromised.

We look forward to supporting startups and the startup ecosystem in Hungary in the future outside of ACME Labs. Our individual and collective interest in the people and ideas that make up the vibrant entrepreneurial culture in Hungary remains undimmed.

14 thoughts on “Exkluzív infó: Karády György és Glenn Thomas kilépett az ACME-ből

 • 2014. május 13. kedd at 21:44
  Permalink

  Ezen nem csodálkozunk, tekintettel hogy állítólag a yard is foglalkozik intenzíven velük… Mellesleg hallottunk már olyat is, Glenn és Karády továbbra is tárgyal Bp-en befektetésekről, csak már nyilván nem ACME sapkában.
  Könyörgöm van még valaki aki ezek után ilyen közlemény után bízik bennük? Bátor lehet.. vagy mazo.

  Reply
 • 2014. május 13. kedd at 23:51
  Permalink

  Ezt a hírt hol lehet még megtalálni? Mi a forrása? Sem az ACME Labs honlapján, sem máshol nem találtam nyomát…

  Reply
  • 2014. május 14. szerda at 09:23
   Permalink

   az érintettektől kaptuk az információt.

   Reply
 • 2014. május 14. szerda at 09:40
  Permalink

  Hmm a rendőrségi ügyszám vége bü azaz bűnügy. Tehát a nyomozás úgy tűnik megindult.

  Reply
   • 2014. május 15. csütörtök at 00:00
    Permalink

    Igen erre. Személyesen ismerem az egyik érintettet és sajnos a srác és partnere nagyon meg lett szívatva, ugyanis négyfős családja issza levét annak, hogy elfogadott egy ajánlatot, majd dolgozott rajta mint az őrült, hiszen államilag akkreditált inkubátor nagynevű vezetőiként aposztrofált emberek adtak ajánlatot neki majd dolgoztak látszólag vele.

    Annyira igaz, hogy a srác kénytelen volt feljelentést tenni amin már a yard dolgozik, bűnügyként kezelik. Ennek egyenes következményének látszik, hogy ez a felbomlás megkezdődött az ‘inkubátornál’.

    Reply
    • 2014. május 15. csütörtök at 02:00
     Permalink

     Bocsánat, de a honlapon szereplő infók alapján
     – a srác nem érti a startupok működését
     – mindenért a befektetőjelöltet hibáztatja

     Lehet, hogy a befektetőjelölt is sáros (ez nem derül ki egyértelműen), de a honlapon szereplő infók alapján hogy a srác is az, az biztos: egy lánglelkű innovátornak TILOS befektetőt keresni – mert ez lesz az eredmény. Egy innovátor vonjon be a vállalkozásba egy üzletembert, aki képviseli a vállalkozás érdekeit és foglalkozik a befektetőkereséssel.

     Sajnálom a srácot, de sajnos önmagát is okolhatja, a jelek szerint felelőtlen volt. Ha ég a ház akkor keressen munkát, majd szabadidejében ismerje meg a startupok világát és tegye meg a szükséges lépéseket.

     Reply
    • 2014. május 15. csütörtök at 14:10
     Permalink

     Az a pasas, aki feljelentette az ACME-t, konkrétan bolond.

     Reply
     • 2014. május 20. kedd at 21:33
      Permalink

      Mit mondjak, nem lepne meg. Vannak olyan ötletgazda-alapítók (főleg a lánglelkű innovátorok között), akik valahol-valahogy elvesztik a valósággal a kapcsolatot. Persze a normalitás vélelme őt is megilleti. :)

 • 2014. május 15. csütörtök at 15:11
  Permalink

  Ha belegondolunk, azért ez kemény, egyfajta közvetett beismerése annak, hogy valami nagy disznóság történt. Vegyük azt, hogy a rendőrségre nem szaladgál valaki ok nélkül /vagy ha igen, azt lepattintják hamar/, főleg akkor nem, ha szimplán egy üzlet nem jön létre. Az még nem utal bűncselekményre ugyebár. Tehát valami tényleg van ott, ha ezt mégis meglépték.

  Erre mondhatja bárki persze, hogy túlérzékeny valaki, de ha megnézzük hogy ez a hír itt fent mit is mutat, akkor valóban komoly a helyzet. Ha mondjuk tavaly augusztus végén leültek és aláírták az alapító okiratát ennek az inkubátornak, akkor nyilván azt hosszú egyeztetések és együttműködés előzte meg a tagok részéről. nem egészen 9 hónap elteltével pedig EZT a szöveget adja indoklásul az alapítók-tulajdonosok pontosan fele?

  Nyilvánvaló, hogy az utóbbi négy hónap történéseire hivatkozás egyfajta igazolása annak, hogy nem alaptalan ment valaki a rendőrségre és a NIH-hez is. Mert nézzük: nem összetartottak az alapítók és együtt védték a mundér becsületét, amit egy alig 9 hónapos cégben elképzelnénk, hanem nyilvánosan és nagy zajjal léptek ki, indoklásban valamiféle történésekre hivatkozva.

  Az egy dolog hogy a Gazella nem indult el, így ők sem és más inkubátorok sem kaptak egy fillért sem, ahogy tevékenységbe sem kezdtek, de ez azért más inkubátoroknál nem indukált ilyen lépéseket.
  Itt látványosan elhatárolódni kívánnak a kilépők valamitől. Mitől is?
  Ezt lehet soha nem tudjuk meg, de ha összerakjuk a mozaikot, ismerve a másik oldal lépéseit a fentebb idézett linkről pl. akkor nagyon úgy néz ki, hogy a benntmaradóktól akartak elhatárolódni nagyon gyorsan az illetők.

  Ez józan paraszti logika szerint pedig tényleg azt mutatja, hogy történtek disznóságok ott.

  Reply
  • 2014. május 17. szombat at 04:16
   Permalink

   Szerintünk ezt abba kéne hagyni! Ezek után töröljük a hasonló hozzászólásokat, mert nem szabad bárkit így elítélni jogos nélkül! Jár az ártatlanság vélelme! Kérjük, ezt fejezzétek be.

   Reply
  • 2014. május 20. kedd at 21:39
   Permalink

   Megjegyzem, alacsony a kerítés, ami egy büntetőügy elindításához kell. Az, hogy két ember kilépett, az közvetett beismerés?? Hol van erre KONKRÉTAN utaló információ? Bocs, de ez így egy kimondottan rosszindulatú feltételezés.

   Nem kizárt, hogy az ACME valamiben sáros az adott ügyben, de a zavaros weboldalon erre KONKRÉTAN utaló, hihető adatokkal alátámasztható infó nincs, csak egy csalódott alapító (aki nyilván nem pártatlan szemlélő) sárdobálása.

   Reply
 • 2014. május 17. szombat at 10:55
  Permalink

  Csaba, ha Te arra gondolsz, amit írsz, akkor nem világos, ki és kit ítélt el. A korábbi 9 hozzászólásban egyetlen egy helyen nem mondott ítéletet senkiről senki, feltételezések és vélt dolgokra utalt, valamint mások által közölt tényekre hivatkozott a cikketek is.

  A ‘látszik’ és az ‘úgy néz ki’ nem elítélése bárkinek, hanem feltételezés közlése, valamint vélemény megfogalmazása.

  Mutass rá kérlek arra, ki, melyik hozzászólásában is minősített bárkit, foglalt állást úgy, hogy az több, mint egy vélemény vagy egy feltételezés megfogalmazása.

  Szerintem ugyanis mindenki csak véleményének adott hangot, ahogy Te magad is, több más cikkedben itt a blogon.

  Reply
 • Pingback: Mi lesz veled iCatapult? Hild Imre átigazolt | Insider Blogzin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .