Blogzine

Hogy néz ki egy intim gyanta kezelés? Lépésről lépésre.

Már egy ideje szemezel a gondolattal, hogy megszabadulj az intim szőrszálaktól, de mindig „Majd holnap!”-ra tolódott a dolog? Vacilálsz a borotva, csipesz és az intim gyanta között? Előnye, hátránya mindegyiknek van. Kinek melyik jön be, az egyén- és gyakran szituációfüggő.A jó döntéshez előbb érdemes megismerkedni ezekkel a módszerekkel! Kezdjük a sort az intim gyantával!
Egyáltalán mi fán terem az intim gyanta?
Az intim gyantázás egy olyan szőrtelenítési eljárás, amely során az intim területekre kifejlesztett gyantaanyaggal, speciális technikával távolítják el a szeméremszőrzetet. Eredmény? Több héten át tartó szőrszálmentesség, majd gyenge, pelyhes, ritkás szőrszálak a visszanövekedéskor.

“Hogyan juthatok intim gyantához?”
Számos gyantagyártó cég fellelhető az interneten, akiktől rendelhetsz intim gyantát. Szaktudást azonban nem küldenek hozzá!
Míg a lábak, kar, hónalj gyantázását, szőrtelenítését a lányok többsége fürdőszobai keretek között megoldja, ugyanezt, intim gyanta esetén nem javasoljuk. Az intim területek érzékenységük, nehezebb megközelíthetőségük miatt nemcsak speciális intim gyantát, de speciális intim gyanta technikát is igényelnek, ami nem tanulható meg YouTube videókról. A mi javaslatunk a szakszerű intimkozmetika felkeresése.

Intim gyanta intimkozmetikusnál
Haladj lépésről lépésre!
1. Intimkozmetikus kerestetik!
A jó szakember még ma is, a technika ezen fejlettségi fokán is, aranyat ér! Az első intim gyantázás előtt érdemes alaposan körbenézni intimkozmetikus terén, ugyanis nem is olyan egyszerű rátalálni a megfelelőre. Legyünk figyelmesek, mert nem minden kozmetikus intimkozmetikus is egyben! Az igazi, intim gyantázási szakértelemmel rendelkező intimkozmetikus egy olyan hagyományos kozmetikus, aki elvégzett egy speciális intimkozmetikai képzést, amelyről oklevelet is kapott. Magyarországon ilyen képzés a Naturiti intimkozmetika szervezésében érhető el. Az itt végzett intimkozmetikusok azonban nem csak Naturiti intimkozmetikákban vállalhatnak munkát.
A szakértelmen kívül fontos szempont, hogy szimpatikus, barátságos legyen az intimkozmetikus, aki mellett képes leszel elengedni magad a kezelőágyon, hiszen mégiscsak egy intim dologról van szó.
2. Időpont egyeztetés
El vagyunk kényeztetve! Ma nagyon sok szolgáltatást akkor vehetünk igénybe, amikor csak akarunk:
Este 22 órakor ennél egy pizzát? Rendben!
Felszabadult egy másfél órád? Ugorj be egy hajszalonba!
Nem indul reggel az autó? Vedd igénybe a carsharing szolgáltatást!
Viszont még ma is vannak olyan dolgok, amikre, a siker érdekében, készülni kell. Ilyen az intim gyantázás is.
Amint sikerült kiválasztanod az intimkozmetikusodat, egyeztessetek időpontot! A megbeszélt idő előtt érdemes lesz 10-15 perccel korábban az intimkozmetikába érkezni, hogy legyen időd áthangolódni, lenyugodni. Illetve, ha nem volt előtte időd, akkor egy gyors frissítőzuhanyt venni az intimkozmetika zuhanyzójában.
Az időpont egyeztetéskor valószínű, hogy meg fog kérni az intim kozmetikus, hogy az intim gyantázás előtti napokban fokozottan figyelj az intim hidratálásra, melyet bő folyadékfogyasztással és intim hidratáló használatával érhetsz el a legegyszerűbben.
3. Az első találkozás
Ez mindig meghatározó élmény. Az intimkozmetikusok mind nagyon empatikus, türelmes, életvidám emberek. Segíteni szeretnének, ehhez azonban kölcsönös bizalomra van szükség. Légy te is nyitott a jó kapcsolatra! Hidd el, egy idő után azt veszed észre, hogy alig várod a következő intim gyanta időpontot, hogy folytathassátok a beszélgetést.
4. Az intim gyantázás előkészületei
A kezelőszobában az intim kozmetikus megmutatja, hogyan érdemes elhelyezkedni a kezelőágyon. Majd megbeszélitek, hogy szeretnél-e viselni egyszer használatos fehérneműt az intim gyantázás alatt? Vagy nem leszel szégyenlős és fehérnemű nélkül kéred az intim gyantázást? Ez utóbbi számodra is egyszerűbb és kellemesebb lesz. Viszont az is érthető, ha legalább az első alkalmakkor, még ragaszkodsz a bugyihoz.
Ezután jön egy kis állapotfelmérés, intim bőrdiagnosztika. Ez részben feléd intézett kérdésekből, részben az intim terület átvizsgálásából áll, hogy az intimkozmetikus meg tudja határozni, milyen intim gyantázásra van neked, akkor, ott szükséged. Ez azt is jelenti, hogy szakszerű intim gyantázáskor igazán személyre szabott kezelésben lesz részed.
5. Kezdődjék az intim gyantázás!
Az előkészületek után, ami csak rövidülni fog az intim gyanta alkalmak előrehaladtával, kezdődhet maga az intim gyantázás. Az intimkozmetikus az intim gyantával dolgozva, microwaxing  technikát alkalmazva, ügyesen megszabadít az intim szőrszálaktól.
Utólagos korrigáláshoz szokott csak csipeszt használni.
Az intim gyantázás során neked csupán annyi lesz a teendő, hogy követed az esetleges instrukciókat, amikre az intimkozmetikus megkér.
6. Intim gyantázás után
Mikor véget ért a gyantázás, még ne pattanj fel a kezelőágyról! Most következik az intim gyantázást követő bőrkezelés, ápolás, mellyel elejét lehet venni a fertőzéseknek, gyulladásoknak; elindítja a bőrregeneráló folyamatokat és táplálja az irritálódott bőrfelszínt. Az intimkozmetikus ezt az utókezelést speciális, intim gyantázás utáni intimkozmetikumokkal végzi el.
Miközben ezzel halad, téged is ellát tanácsokkal, javaslatokkal, hogyan és mivel érdemes a következő 3 napban, majd azt követően neked otthon ápolni az intim területeket. Érdemes megfogadni a tanácsait, hogy minél előbb és hatékonyabban regenerálódhasson bőrünk és hogy minden intim gyantázás egyre gördülékenyebben menjen.
A tanácsadás során biztos fog konkrét intimkozmetikumokat is javasolni az intimkozmetikus. Ezeket azért érdemes megfogadni, mert valószínű, több tapasztalata van az intimkozmetikumok terén.
7. Következő időpont egyeztetése
Az intim gyantázás után felszabadultan, könnyedén érezheted végre magad! Azért, hogy ez a jó érzés mindig veled lehessen ezután, érdemes 5-6 hetente, ahogy a szeméremszőrzet eléri a kb. 1 cm-es hosszúságot, ismét elmenni intim gyanta kezelésre. Ehhez azonban időben kell újabb időpontot egyeztetni. A legcélszerűbb mindig az adott intim gyantáztatás után megbeszélni a következő “randi időpontot”!

Intim gyantázás: már nem is tűnik olyan bonyolultnak és félelmetesnek, mint a cím olvasásakor még tűnhetett az előítéletek miatt. Tégy egy próbát, és bele fogsz szeretni abba a felszabadultság érzésbe, amit az intim gyantázás nyújt majd!

Megosztás