Először rendeznek konferenciát a hazai üzleti angyaloknak

Első alkalommal rendezik meg október 6-án az AngelFest üzleti konferenciát, amely a startupok korai fázisában befektető ún. üzleti angyaloknak szól.

A szervező HunBAN, a magyar angyalbefektetők szövetsége a rendezvényt a környező országok angyalszervezeteinek vezetőivel, a befektetési platformot fejlesztő brit Vauban-al, Balogh Petya “cápával”, Fülöp Andrással, a Deloitte leköszönt elnökével és Csillag Péterrel, a Starschema
vezetőjével megerősítve várja e befektetési forma iránt érdeklődőket és startupokat. HNI, azaz High Net Worth Individual, jelentős vagyonnal rendelkező személy – többségében így jellemzik azokat, akikből angyalbefektető válik. Olyan magánszemélyek ők, akik saját vagyonukból
fektetnek be korai fázisú startupokba, általában meghatározott ágazatba vagy társadalmi-környezeti hatás (impact) növelése céljából. Nem csak a pénzüket adják, hanem tudásukkal és tapasztalatukkal is segítik az induló vállalkozásokat. Magyarországon sokkal alacsonyabban kezdődik a HNI kategória, mint pl. a nyugateurópai országokban, nálunk már pár millió forinttal is lehet startupokba fektetni, ha valaki csatlakozik egy angyalbefektetői körhöz és a tagok közt megosztott (ún. szindikált) befektetésekbe száll be. Ez már egy széles réteg számára valós alternatíva a hagyományos betétek és egyéb befektetések mellett, őket szeretné egy teremben látni az AngelFest alkalmával a HunBAN (Hungarian Business Angel Network, Magyar Üzleti Angyal Egyesület), amely tagja a hasonló európai egyesületeket tömörítő szövetségnek is.

Az elsősorban kerekasztalbeszélgetésekre épülő, félnapos, délelőtti rendezvény során kibontakoznak a válságidőszak angyalbefektetési trendjei, a kockázatmegosztás módjai társbefektetések révén, a résztevők pedig hazai piaci helyzetképpel, jogi, adózási és egyéb pénzügyi tippekkel is gazdagodnak. Szó lesz a társadalmi hatásról, ESG-ről és az egyenlőségi kérdésekről is (női startup alapítók, alulreprezentált társadalmi csoportok beemelése). A rendezvényt a délutáni órákban egyébként az AngelFest társrendezvénye, a The ScaleupFest követi, ahol a fókusz átkerül a scaleupokra és az intézményi befektetőkre. Az esemény célja, hogy minél szélesebb körben biztosítson kapcsolatépítési lehetőséget és egy olyan platformot, ahol a régió különböző szereplői megoszthatják egymással tudásukat és tapasztalataikat. Természetesen az AngelFesten is fókuszban lesz a tapasztalatmegosztás, továbbá a már ismert üzleti angyalokon kívül újak megismerése is a célja az angol nyelvű rendezvénynek. Csillag Péter, a
legsikeresebb hazai adattechnológiai startupot értékesítő Starschema alapítója, a HunBAN elnöke körülbelül 100 fő megjelenésére számít.
A résztvevő startupok, akik közül hárman pitch-et is előadhatnak a befektetőknek, megtudhatják, miként válhatnak érdekessé az üzleti angyalok számára és hogyan juthatnak befektetéshez nehéz időkben is. A kerekasztal résztvevők között ott lesz a televíziós Cápák között-ből ismert Balogh Petya, a Deloitte volt elnöke, Fülöp András, a startup ökoszisztéma jól ismert, ex-bankár alakja, Károlyi Antal, a Szilícium-völgyből Budapestre költözött Jared Schrieber, a cseh angyalszervezet vezetője, Petr Sima és Paul Putz az osztrák Danube Angels-től, valamint Jim Burke a Vauban from Carta marketing vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .