Blogzine

Használt termékek a fókuszban: idén Green Fridayt rendez a Vatera

A festményektől a szobrokig, a bútoroktól a műszaki cikkekig használt termékek tízezrei lesznek elérhetők a Vatera november 25-27. között zajló első Green Fridayén, amelyen nem csupán az akciós, hanem az alkuképes termékek és 1 forintról induló minimálár nélküli aukciók is helyet kapnak. Az online piactér dedikált funkciókkal segíti az akciók lebonyolítását, emellett november 7. és 10. között pedig ingyenesen biztosítja az eladni kívánt termékek feltöltését is, hogy ezzel is a fenntarthatóság jegyében az otthon kallódó, mások számára azonban értéket képviselő tárgyak továbbadására sarkallja felhasználóit.

A Vatera tavaly novemberben még “hagyományos” Black Fridayt szervezett, de már e kampány sztárjai is a second-hand termékek voltak, ezért az online piactér idén már tudatosan helyezte át a hangsúlyt a fenntarthatóságra, rámutatva arra, hogy úgy is be lehet szerezni akciós árú kincseket, hogy közben nem terheljük feleslegesen a környezetet.

A Vatera Green Friday leakciózott tételei 2022. november 25-én, pénteken 0 órától válnak elérhetővé a Green Friday aloldalon: akárcsak egy valódi vásár esetében, a zöld péntekre is érdemes már a nyitáskor ellátogatnia mindenkinek, aki kifejezetten bizonyos cikkek iránt érdeklődik, mert a legjobb ajánlatokra idén is biztosan hamar lecsapnak a rutinos vaterázók. A kampány egészen november 27-én éjfélig tart, így az érdeklődőknek a hétvége folyamán is érdemes lehet visszatérniük a Vatera.hu-ra.

“A hagyományos áruházak Black Fridayeivel ellentétben a Vatera Green Friday kínálata nem korlátozódik az aktuális termékekre, tavaly ilyenkor például a használt, a streaming platformokon sokszor nem elérhető filmeket, zenéket tartalmazó DVD-k, CD-k és vinyl hanglemezek voltak a legnépszerűbbek a LEGO-készletek és könyvek mellett. Sokan nem is spórolásból, hanem azért vásárolnak a Vaterán, mert például jó állapotú egyedi ruhadarabokra, vintage bútorokra, dizájner termékekre vadásznak”- mondta el Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

A zöld tudatosságot érintő trendváltozás a Vaterán, hogy szezontól függően a piactéren elkelt termékek csupán ötöde cserél személyesen gazdát, idén már előtérbe került a csomagautomatás átvétel, amely az automatákkal kompatibilis méretű és tömegű termékek esetében a Green Fridayen gazdát cserélő termékek esetében is elérhető – ha az eladó ezt kiválasztja. Ezen a téren fontos újítás, hogy a Vaterafutár szolgáltatás keretében november második felétől az easybox csomagautomatákba is lehet kérni a rendeléseket – így a felhasználók még könnyebben találnak a közelükben lévő nonstop átvételi lehetőséget.

Így védi a piactér a Green Friday-vásárlókat (és eladókat)

A november végi zöld pénteki kampány keretében a Vatera 10-70% árengedmény biztosítására ad lehetőséget az eladók számára, de a kampány részeként kiemelésre kerülnek az ingyen elvihető és az alkudható termékek, illetve 1 forintról induló ajánlatok is.

A Vatera négyszintű biztonsági rendszere egyaránt védi az eladókat és a vásárlókat a csalóktól, így a piactér Green Fridayén gyakorlatilag ugyanolyan biztonságos vásárolni, mint egy hagyományos internetes áruház fekete péntekén. Az akciós kínálat színvonalának magasan tartása érdekében csak azon eladók hirdethetnek zöld pénteki akciót, akiknek a pozitív értékeléseinek aránya 90 százalék feletti. Esetükben a megelőző 30 napban a termék legalacsonyabb árát alapul véve[1] állíthatnak be árengedményt a vásárlók védelme és a nem valós kedvezmények kiszűrése érdekében.

Megosztás