Blogzine

Ezért legyen menetrögzítő kamera az autódban: 3 ok

Kisebb közúti balesetek, koccanások, parkolási malőrök nagyon gyakran bekövetkeznek vezetés közben. Ugyan feltételezzük, hogy mindenki vigyáz az utakon, de egy másodpercnyi figyelmetlenség vagy egy jobbos kereszteződés elvétése is okozhat problémát. A menetrögzítő kamerák itt jönnek a képbe: ha neked még nincs beszerelve egy az autódba, akkor ez a 3 ok biztosan meg fog győzni, hogy beszerezz egyet!

1. Biztonság az utakon
A menetrögzítő kamera rögzíti az autó előtti és mögötti teret is, amennyiben kétkamerás készüléket választasz. Így vezetés közben dokumentálhatod a baleseteket, parkolási vagy manőverezési incidenseket. De akár a lopásokat is: vannak olyan menetrögzítő készülékek, amelyek belső kamerával is felszereltek, és felveszik az utastérben történő eseményeket is. Ha bárki eltulajdonítja a járművedet a telefonos applikáción keresztül bizonyítékkal tudsz szolgálni a rendőröknek is. Egyes kamerák parkolás közben is működnek, így a vandálkodást, szándékos rongálást és a lopást is megelőzheted.
A fedélzeti kamerák felvételeit bizonyos esetekben akár a bíróságon is fel lehet használni. De gyakran már az is elegendő, ha a másik, vétkes sofőr nem akarja elismerni a hibát, hogy megemlíted: neked fedélzeti kamera mindent rögzített, így részedről teljesen nyugodt lehetsz az ártatlanságodban.

2. Vezetési biztonság
Kezdő sofőröknek mi nem a T betűt szoktuk ajánlani kiragasztani a hátsó szélvédőre vagy lökhárítóra. Sokkal hasznosabb beszerezni egy fedélzeti kamerát, amellyel rögzítheted a vezetési stílusodat. Később, amikor visszanézed a felvételeket azonosíthatod a kezdők leggyakoribb hibáit (például, túl gyorsan hajtasz bele egy jobbkezes kereszteződésbe vagy rosszkor kezded el egyenesbe hozni az autót párhuzamos parkoláskor stb.), majd ezeket a felvételek alapján gyorsabban kijavíthatod.

3. Parkolási asszisztencia
Egyes menetrögzítő kamerák rendelkeznek parkolást segítő funkcióval is. Erre a kétkamerás rendszerek alkalmasak, ezért, ha szeretnél könnyebben és gyorsabban beállni akár szűkös, tolatós vagy párhuzamos parkolóhelyekre is, javasoljuk, hogy ilyet válassz! Segítségével elkerülheted a kellemetlen parkolási baleseteket, valamint nemcsak mások, de a saját autód karosszériáját is véded ezáltal.
Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor olyan másodlagos előnyét is meg kell említenünk a fedélzeti dashcameknek, mint például az utazások rögzítése akkor, ha különleges, szép tájakon vezetünk.

Megosztás