Prezi szülinap: 3 millió user = 3 év !!

Egy órája értem haza a Moloko Bárbeli Prezi.com partyról, ahol a 3 éves szülinapot ünnepelte a magyar stáb – immár amerikai menedzserekkel kiegészülve. Az ünneplésre minden okuk megvan, ma átlépték a 3 millió usert! Gratulálunk, istenkirályok vagytok!

Igazi hazai példakép a Prezi.com. A története példaértékű minden hazai startupnak. Azt a felfutást és sikert itthon még senki nem érte el, amit ők. 3 év alatt 3 millió usert még talán a Ustreamnek sem jött össze, de még az iwiw-nak sem volt ekkora felfutása.

Ezt a 2010-es party-ról találtam - a hangulat most is hasonló volt, pontosabban addig amíg eljöttem (még tart a buli)

SZTORI, AMI LEGENDA LESZ

A sztorijukat inkább szóbeszédből és a velük folytatott haveri (és rövid) eszmecserékből tudom összeállítani, tehát vigyázat egyáltalán nem hiteles! Somlai-Fischer Ádám (2001-től) és Halacsy Péterék még a KIBU-ban (2007) kezdtek el vizionálni egy olyan prezentációs eszközről, amely a Szilikon Völgyben is trendivé vált. (Hoppá ITT olvasható az autentikus, de PR-sztori)

Péter jelentette be a 3m usert, angolul! és üdvözölte a kb. 4-5 új munkatársat

Sokan nem tudják, de az Árvai Péter irányítása alatt külföldön is felfutó cég nehezen tudott „kiszabadulni” itthonról, hiszen kötötték a Magyar Telekom-os klauzulák, amelyeket a KIBU-s időszakból örököltek. Aztán rossz nyelvek szerint (vigyázat pletyka!) pár tízmillióért sikerült kiszabadulniuk a kötelékből. Ekkor már igazából nemzetközi pályán gondolkozhattak, mert dobogósok lettek a londoni Seedcamp döntőjében és állítólag számos cikk született róluk, megírta a Techcrunch is.

Ilyen klassz és bulis csávó Drew az életben is!

A Startup Underground előtti estén együtt vacsoráztam a Prezi.com-osokkal és új marketing főnökükkel, Drew Bankssel. A lelkes evangelista lány,

Angelie Agarwal

elmesélte nekem, hogy milyen „fortéllyal” vették be a Prezis srácok a Valley-t.

Nos a csoda „egyszerű” volt, hiszen sikerült a legendás Chris Andersont, a TED egyik alapítóját és nagy evangelistáját, a longtail modell és frémium modell atyját az ötletbe vonzani. Chris a tanácsadó team tagja lett és ennek révén elkezdte a TED-en a prezi-com-ot használni. Majd egyre több TED-es véleményformálónak ajánlotta az eszközt, mint szeretett prezentációs formátumát és startupját… és ez bevitte a magyar sztorit a Valley-be. Amikor ezt az amerikai lány mesélte, megérkezett a reptérről Drew is. Befutott és mindenkit felvidított vidám mosolyával, kedvességével. Állítólag a hazai vezetők is ekkor találkoztak vele először. Akkor már túl voltak a 2 millió useren… nem gondoltam, hogy a 3. szülinapjukra, azaz mára a 3 milliót fogják ünnepelni.

Mint látjátok itt valami hazai gyökerű csoda történt! Igazi magyar startup siker, ami világszintű!

(Ennek örömére kinyitottam az ünnepi Foster’s-emet… mert a buliban mindenki ezerrel sörözött és pálinkázott, én meg vezettem)

Gratulálunk Prezi.com!

4 thoughts on “Prezi szülinap: 3 millió user = 3 év !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .