Hazai pálya

Külpiaci megjelenést támogat a HITA – pályázat

Magas hozzáadott értéket termelő kkv-k jelentkezését várják.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Kereskedelemfejlesztési pályázatot írt ki 2012. április 14. és 2013. június 30. között megkezdett külpiaci projektek megvalósítására. A pályázat kiemelten támogatja azokat a magyar mikro, kis- és középvállalkozásokat, amelyek magas magyar hozzáadott értéket jelentő termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő.

A pályázat alapvető célkitűzése a kkv-k magyar exportban jelenleg alacsony részarányának növelése. A rendszer magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását kívánja elősegíteni. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 400 millió forint. A pályázatokat 2012. október 11-től 2013. január 16-ig várja a Nemzeti Külgazdasági Hivatal.

másról is ismerjenek

Az előző évi pályázati kiíráshoz képest számos, a pályázók számára kedvező változás történt. A pályázat meghirdetésekor a HITA figyelembe vette az előző kiírás tapasztalatait, valamint a pályázók által tett észrevételeket. Csökkentek az adminisztratív terhek, egyszerűsödött a dokumentáció és korábban el nem számolható költségelemeket is támogat az új pályázat.

A felhívás, illetve a szükséges dokumentumok elérhetőek a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) honlapján: www.hita.hu

Bővebb információk:

Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály,
Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA),
1055 Budapest, Honvéd u. 20.
Tel.: 06 1 872 6666
E-mail: palyazat@hita.hu

Megosztás