Hazai pálya

Új irodába költözik a Prezi!

Januárban még arról olvastam, hogy mennyire „felpezsdíti” a hazai építész szakma gondolkodását a Prezi Károly körúti irodája. Most pedig itt a hír, hogy új irodába költöznek! Méghozzá milyenbe!!

Nos a karácsonyi szünet után azon lamentáltam, hogy a fent említett cikk kapcsán írok és méltatom a trendet, amelyről az építész szakma egyik jeles képviselője így írt:

„Budapest sem városfejlesztési vízióiban, sem fejlesztéspolitikájában nincs felkészülve arra, hogy a régió IT iparági központjává váljon. Ez azonban az irodapiaci túlkínálattal kombinálva sajátosan előnyös helyzetet teremtett, amiben a különböző növekedési fázisban levő cégek már a kezdetektől meglepően magas színvonalú helyszínekhez tudnak elérhető áron hozzájutni, és olyan nyomás sincs rajtuk, ami a hasonló profilú vállalatokat egy városrész irányába terelné. Így fordulhat elő, hogy egy mai budapesti startup számára egyáltalán nem szokatlan megoldás a külvárosi garázsok helyett a legbelső kerületekbe költözés, kihasználva az összes előnyt, ami ebből életmód és vonzerő terén származik. Márpedig ez a legkevésbé sem mellékes tényező, ha a döbbenetes tempóban növekedő technológiai cégekre nem csak mint az új tudásgazdaság főszereplőire, hanem mint a munkavégzés és a munkahely jelenleg zajló teljes átalakulásának kísérleti terepére tekintünk.” (szerző: Szemerey Samu, forrás: Építészfórum.hu)

Aztán valahogy elsodorta az élet ezt a témát! De aztán tegnap a Facebook-on megláttam Somlai-Fischer Ádám, a Prezi.com egyik alapítójának fotóját, amelyben már az új iroda készültéről ír:

Prezi

Nos, immár akkor nem titok (bár én eddig sem értesültem róla), hogy jön az új iroda! És ez várhatóan ismét nagy kihívás lesz az építészek, a közösség és mindannyiunk számára.

A kihívás adott, hiszen ez volt a régi (lásd modern vonalak + lazaság):

Prezi1

És ez lesz az új az egykori Merkúr Palotában. Fantasztikus metamorfózis (lásd ez szecessziós háttér, erős történelmi hangulattal):

Prezi2

És ami ebből lesz (forrás Radnai Zoli, Facebook megosztása):

Prezi3

Büszke vagyok rá, hogy a startup világ nagy hazai sikere, a Prezi ebben ennyire példát mutat mindenkinek. Mert arról már nem beszélek, hogy folyamatosan (és csendben!!) jótékonykodik a cég. Azt hiszem mindezek „erősen RESPEKT dolgok” és minden hazai startupnak vagy akár a hazai értelmiségnek is például szolgálnak!

Éljen a Prezi! Éljen a közösségi gondolkodás!

 

Megosztás

One thought on “Új irodába költözik a Prezi!

Comments are closed.