BREAKING: Sold eladás – végre!

Nos a hírt csak megosztjuk: a Dropbox megvette a magyar Sold-ot! 5 éve nem volt magyar*, hihtech* start-up-pal ilyen deal! Utolsó az Index Tools volt és azóta hiper nagy a csend. Éljen a felvásárlás, megtört a jég! * UPDATE: bocsánat tévedtem, mert a Sold nem magyar cég, hanem amerikai és magyar a főnök. Így már nem “magyar” az exit. Köszönöm Szalai Ferinek a figyelmeztetést! (11.14)

Pénteken sörözés lesz az alapítóval és ITT a korábbi Index cikk róla.

Bealadtunk egy hetet a hírrel, de gratulálunk!

* MEGJEGYZÉS: Emlékeztetőül az elmúlt 5 évben egyetlen exit-ről tud a közvélemény. Ez pedig a Cryo eladása a Portfolion befektési portfolioból. Ez nem hightech, hanem biotech befektetés volt. Aztán volt még a Netrisk eladása / felvásárlása, ha jól emlékszem 6.2 milliárdért, de ezt nem is tudom, hogy start-up körbe soroljuk-e?

 

 

4 thoughts on “BREAKING: Sold eladás – végre!

 • 2013. november 14. csütörtök at 14:49
  Permalink

  Itt is leírom még egyszer. A Sold-nak semmilyen köze nem volt a magyar ökoszisztémához. Ez egy ízig vérig US történet azzal az apró fűszerrel, hogy van egy USA-ban tanult, magyar származású alapítója. Ezen logikai szerint a Intel magyar cég ;). Ettől függetlenül nagy gratula nekik és Dávidból ki kell préselni minden infót ;)

  Reply
  • 2013. november 14. csütörtök at 22:36
   Permalink

   Köszi Feri, ez nagyon fontos részlet! Nem tudtam!! Ebből a szempontból, ez tényleg nem magyar exit…

   Reply
 • 2013. november 14. csütörtök at 21:15
  Permalink

  nem ismerem a részleteket, de hightech cég? nem inkább marketing kísérlet aminek az eredménye ez az acqui-hire lett? mert eléggé annak tűnik. dropbox olcsón kapott egy összeszokott csapatot, sold régi terméke azonnal kukába ment.

  Reply
 • Pingback: CALL OUT – Gyűjtsünk exit-eket! | Insider Blogzin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .