Hazai pálya

A MiniBrake tőkét kapott!

A 2013 februárban alapított MiniBrake Kft. már a második körös tőkebevonásán is túl van. Az újabb mérföldkövet jelentő befektetést a Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap révén szerezte meg a csapat.

Az októberben lezárt tárgyalások értelmében a három fiatal vállalkozó, Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell, valamint az MNG Investments Zrt. és az Idea Manufactory közös vállalkozása 40 millió forint tőkét szerzett az Új Széchenyi Kockázati Tőke programjának keretében. A MiniBrake egy gyermekbiciklikre kifejlesztett, távirányítással működő biztonsági fékrendszer, mellyel a szülő gombnyomásra tudja megállítani száguldó, elszabadult gyermekét.

A MiniBrake csapata háta mögött tudja a Kairos Society Hungary Student Venture Competition és a Blind Investment Competition első helyét, valamint a New York-i Wall Streeten is bemutathatták vállalkozásukat. Ezen kívül júniusban átvették  a „Fiatalok a Fiatalokért Díj” elnevezésű állami elismerést Innováció kategóriában a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.

A csapat jelenleg a második körös prototípus fejlesztésén és gyártásra optimalizálásán dolgozik az uniós forrásból származó friss tőke birtokában. Az első széria legyártását és a piacra lépést 2013. márciusra tervezik.

Megosztás