Kutatás

Underground – Vissza a gitáromért az USA-ba!

Azért írom ezt a blogot, mert sok klassz új emberrel tudok megismerkedni. Megkeresnek új projektekkel és néha tudok dumálni a kommentezőkkel is. Ma nagy élményben volt részem. Az egyik olvasómmal beszélgettem. Underground élmény.

Az olvasómmal az új phíliámról dumáltunk, hogy miért is nehéz a Szilícium völgybe „betörni”. A srác olyan ‘apró’ mondatokat küldött anno a blogon vagy mail-ben (már nem emlékszem hol), hogy látszott, valamit átélt és látott vmit, amit én csak most kezdek el kutatni negyvenesen… vazz, de szomorú és lúzerség ez nekem, brrrr.

tumblr_mg2nkbU9uz1r5l7fto1_400

Aztán elkezdett mesélni és átszellemült az arca, megváltozott: kitalált egy klassz szoftvert, majd rájött, hogy más még nem csinálja. Begőzölt és összepakolt és kiment az USA-ba szerencsét próbálni. Jól is ment a sora, rengeteg havert szerzett, amíg egyszer a szigorú bevándorlási tisztek vissza nem fordították a repcsiről… a kinti cégét felszámolta, a kocsiját átadta egy alapítványnak (mert mit is kezdene itthon 4000 dollárnyi usa-kocsival?!), szóval belebukott tucatnyi hónapot az életéből + 20 megát (nála ez  =milkó). És egyetlen egy motivációja maradt:

visszamenni a fender-gitárért, amit ott hagyott. Ez élteti!

tumblr_mpatlnmXDw1qz7lxdo1_500

 

És arca visszatért a szürke színbe, lassult a beszélgetésünk.

Ez nekem nagyon klassz és mondtam, kezdjünk el valamit együtt kitalálni, mert én is ezt a gitárt keresem, de itthon az istennek nem találom. Eddig jutottunk ma.

Hát ezért jó mindenkivel dumálni, aki megkeres.

Underground welcome back!

tumblr_mo1tfygljA1qz7lxdo1_500

Megosztás