Piaci füles

Lilla új inkubátora: Rocketside

Főző Lilla osztotta meg velem ezt az olvasói levelet. Lilla anno Shy kolléganője volt és csinos, kedves start-up jelenség. Leveléből megtudjuk, hogy a Kairos tőkealap melyik új inkubátort támogatja! Íme egy új inkubátor őszinte bemutatkozása. Hajrá!

Nos Lilla ezt küldte nekünk az új inkubátorról a ROCKETSIDE-ról. Olvassátok és hajrá nekik. Szószerinti szöveg következik Lillától (nem reklám!):

„Az IDEAmarket inkubátor hiperugrása 

lilla7A Rocketside magyar startup által elindított IDEAmarket, amely egy technológiai inkubátor és akcelerátor szervezet igencsak jól kezd. Október 30-31-én egyenesen a dublini Websummit megarendezvényre visz magával kiállítani hazai tech startupokat. A Summit erejéről néhány szám: 10.000+ résztvevővel, több, mint 350 előadóval (http://www.websummit.net/speakers.html), 150 startup pitch küzd meg egymással az ír fővárosban a befektetők, CEO-k, a sajtó figyelméért. Dropbox, Cisco, Google, AOL, Kaspersky Lab, LEGO, Facebook, Wired, Microsoft, Salesforce, Amazon, IBM, Forbes és még sok nagy név a technológia világából akik vezető egyéniségei, szakemberei megosztják a víziójukat a jövőről. A rendezők szerint ez az esemény „a következő Google, a következő Facebook” megjelenési helye. Hát igen, ha nézzük ezeket a megjelenő már beindult startupokat, még esély is van rá: Coursera, Waze, Uber, Stripe.

csere1

Árvai Péter a Prezi, Haidegger Tamás Hand-in-Scan, valamint a Karma Platform magyar előadók mellett így az IDEAmarket építi a következő generációt. A feladat kihívását jelzi, hogy a többszáz újnak minősülő startup közül mindössze egy magyar szerepel…

Kik is ezek az IDEAmarketes srácok?
A Rocketside kapcsolati hálójából az alapítók különlegesen széleskörű és komoly tapasztalattal bíró igazgatóságot raktak össze, lefedve szinte az egész földgolyót. Fadi Bishara Blackbox a Völgyből, Sanyu Karani Econet Consultants az EU, Záboji Péter Közép-Európa és a magyar startup kultúra orákuluma, dr. Risztics Péter BME a hazai ICT kutatás-fejlesztés meghatározó egyénisége, Craig Wright Anglia és Szabó Áron az ázsiai kapcsolatokért felelősek. Igazán ígéretes, hogy ezek a szaktekintélyek hogyan fogják a tudásukat a magyar technológiai ökoszisztéma fejlesztésébe bedobálni!
lilla3Mert nézzük csak Sanyu Karaniékat, akik 20 éves pályafutásuk alatt 1800 projekttel és 600 millió euró kiközvetítésével Európa vezető állami támogatási szakértői. Fadi Bishara Blackbox Connect programja a Google támogatásával kapcsol európai startupokat az amerikai vérkeringésbe.
Nézzük a menedzsmentet, közülük Vicze Gábor a közismert eddig, ő az Econet Consultants regionális irányítója, az IVSZ startup részleg, valamint a Spin-off Szövetség vezetője, aki évtizedes tapasztalatával az üzletfejlesztési területet építi ki. Tari Gábor technológiai főnök, a Cambium Network, egy ex-Motorola telco részleg 36 országra terjedő európai hatáskörű kereskedelmi igazgatója, aki az üzleti szegmens azonnali beágyazásáért felel. És hálás meglepetés, a vezérigazgató egy hölgy, Bedő Beatrix, aki pénzügyi, finanszírozási, HR háttérrel a PWC auditori, majd a televíziós média, leghosszabban a TV2 világából érkezik. Saját egészségügyi startup tapasztalatokkal, mert két társával Gerson terápiás központjuk a világon másodikként Mexikó után nálunk, Dobogókőn működik és innen épül a regionális partneri hálózata.

Izgalmasak a stratégiai partnerek is, a Microsoft Bizspark, Lukács Krisztián Startup Budapest, Erdős Gergely Insomnia, EuroAtlanticSolutions és a Kairos Capital, hogy még néhány ismertebb nevet mondjunk.

És most lesz még egy amerikai, európai és ázsiai roadshow-nk tovább szélesíteni azt a hálót, amibe itthonról akarjuk a termékeket kijuttatni úgy, hogy a gyártás, a szellemi tőke Magyarországon maradjon. Budapesten és országszerte. 

Bedő Beatrix, CEO szavaival összefoglalva: „Mi a különbséget magunkra az erős enterprise céges kapcsolatok és az enterepreneur gondolkodás ötvözetében látjuk, ami lényeges ahhoz, hogy olyan startupokat segítsünk, akikkel gyorsan piacképes termék és cash-flow pozitív üzletmenet hozható ki. Döntően az ötletgazda többségi tulajdonlásában. Akár húszévesekről beszélünk, akár negyven pluszosokról. Ez egyfajta karmesteri feladat, hisz önmagában zseniális embereket kell egységbe formálni, egységes hangzásba hozni. Ebben nekem a világhírű Itay Talgam adott különleges személyes élményeket, ami döntően hozzájárult, hogy alapítója és vezetője legyek az IDEAmarket Budapest Technológiai Inkubátor Központnak.”
 

csere2Jómagam az elmúlt két évben szinte minden hazai eseményen ott voltam és a megszerettem a résztvevőket és már el sem tudom képzelni ez életem ennek a pörgése nélkül! A TurcsánTamás, Shy vezette Hackhaton-in-a-box szervezésében veszek részt és eddig a thehub közösségi iroda rendezvényfelelőse voltam. Most az IDEAmarket „Office Angel”-eként szolgálom az induló vállalkozókat és a közösséget. Remélem sok-sok további meglepetéssel! 

Ezekről elöljáróban csak annyit, hogy a Websummit után indulunk az első inkubáltakkal közösségi média és smartmobil területeken. Még idén megjelenünk azzal a rebellis modellünkkel, amivel 2014-ben radikálisan fel akarjuk rázni a technológiai ötletekkel rendelkező embereket és „startup futószalagra” tereljük őket. Ezt teszi a világ vezető akcelerátor csapata is az YCombinator, Paul Graham irányításával, hasznos tanulni tőlük.

Jön a magyar verzió.”

Eddig tartott Főző Lilla írása az új magyar inkubátorról, a ROCKETSIDE-ról. Hajrá!

Szívesen várjuk a többi új szereplő beköszöntőjét is!

 
Megosztás

8 thoughts on “Lilla új inkubátora: Rocketside

Comments are closed.