Piaci füles

Pikáns szakmai bírálat

Ma egy régi kollégám (egykori társam?), aki újabban jelentős hazai mobilkonf-ot szervez, nos a HWSW-n keresztül beszólt a startup közösségnek… és kritikát mondott. Párunk szerint nem szépet.

Íme ez volt a startup közegről a kritika, amit egy közösségi alaptag küldött nekem felháborodva:

„A … konferencia alapítója és főszervezője a HWSW-nek elmondta, az idei program igyekszik leszámolni a startup események elkoptatott, elhasznált negatív renoméjával és friss, hatékony, konstruktív programmal lendületet adni a fiatal technológiai vállalatoknak.”

„A program nem csak azért érdekes, mert az önjelölt startup evangelisták helyett valódi specialistákkal lehet találkozni, hanem azért is, mert ez esetben a startupok számára a jelentkezés ingyenes. Kockázat nélkül méretheti meg magát mindenki vagy tanulhat, fejlődhet a későbbi projektjeihez.”

tumblr_mistm8TsUf1rykv21o1_500

 

Háát írtam neki, h többünk szerint nem kéne ilyeneket mondani kívülről. Mert ez nem korrekt azokkal szemben, akik szerinte „önjelölt” formában dolgoznak a hazai ökoszféra fejlődésért. Válaszában egykori kollégám elhatárolódott és inkább az újságra kente a véleményt.

Aztán délutánra a közösségi körben  híre ment a fiaskónak és gyorsan kiderült, hogy nevezett régi kollégám igazából hamarosan egy mega-nagy távközlési céghez megy dolgozni, aki mellesleg az eseményének a szponzora is. Legalábbis a híresztelésből ez derült ki, nem megerősítve.

Innen „megnyugodtam”, mert hiteltelenné vált a dolog… Hiszen aki entrepreneurship-ről kritikát mond, attól el is váratik, hogy úgy fejlessze életét is. De persze ez is kritika, végülis a vélemény közös tanulásunkat is szolgálhatja.

UPDATE: További pikantéria, hogy a kritikát megjelentető cikket lényegében az esemény médiapartnere jelentette meg. Úgy, hogy a cikk hemzseg a reklámlinkektől a konferenciára, és sehol egy „X” vagy utalás arra, hogy a cikkük igazából egy szponzorációs anyag lenne… pedig tudtommal ilyen esetben a médiumnak fel kellene tüntetnie, hiszen érintett az eseményben. És még ez a konferencia akar a startup világból merítkezni, hmmmm

 

 

Megosztás

22 thoughts on “Pikáns szakmai bírálat

Comments are closed.