Startup Underground workshop

A Startup Underground nevében november 10-én tartottuk meg az első workshopot, amelyen csaknem 80-an jelentek meg és számos új ötlet jött elő. Az érdeklődők 4 csapatot hoztak létre: Medvék, Delfinek, Oroszlánok és Párducok… Csapatonként 8-10 fő, igen lelkes és tettre kész csapat!

FELADATOK

A cél az volt, hogy a csapatok improvizatív módon találjanak ki maguknak egy-egy ötletet, közös célt. (lásd 1. feladat volt) Majd minderre szervezzenek rá egy lelkes csapatot (lásd 2. feladat) és válasszanak maguknak beosztásokat a képzeletbeli cégben. Mindezeket persze 5-5 percben – a feladat elvégzése után – prezentálják a befektetői zsűrinek, akik ezt követően azonnal ki is értékelték a hallottakat. Ezután jött a piacfelmérési feladat (lásd 3.), majd végül az egész terv összefoglalása képpen (lásd 4. feladat) egy ún. „elevator pitch”-csel kellett zárni a szereplést és közös tanulást. A workshop célja tehát az volt, hogy az ötlettől eljuttassa a csapatokat az üzleti terv előtti fázisig. Megmutassa nekik, hogy miképpen lehet a „csírázó” ötletből akár mikrovállalkozást létrehozni.

EREDMÉNYEK

A csapatok meglepően jól teljesítettek: a workshop végére mindenki kerek- és 2 percen belüli prezentációt tudott tartani. A zsűri elismeréssel szólt az eltelt 3 óra közös teljesítményéről.  Azóta több, a workshopon szereplő csapat keresett meg minket, hogy szeretnék folytatni az ötleteket, azaz várható, hogy a márciusi Startup Underground-ra (SUU) már érdekes üzleti tervek és nevező csapatok is lesznek.

A zsűri (balról): Weiszbart Zsolt (Valley Connect), Takács Ernő (Talentis), László Ádám (Primus), Makra Zsolt (Docler)


TANULSÁGOK

Számomra meglepő volt, hogy milyen sokan eljöttek és milyen nagy volt az érdeklődés: 20-30 résztvevőre számítottunk, de 80-an vettek részt a workshop-on. A nézők között is volt 4 befektető, tehát az üzleti oldalt is érdekelték az ötletek (nem mi kértük fel ezeket a befektetőket!). Sőt a csapatokban profi üzletemberek is beültek, saját indítttatásból (pl. Carnation egyik vezetője). Szóval nagyon konstruktív esténk volt.

Közös élményként megosztjuk az eseményen készült fotókat:

Indul a 3 órás workshop
Induláskor: felfokozott figyelem (a Medve és Párduc csapatok)
A delfin csapat - nagyon tudatosak voltak, gratulálunk!
Közönség: egyetemisták és Ligetfalvi Gábor (3.), egykori NFÜ-s vezető
Feladatok megoldása 20-25 percben, utána speech 2-5 percben
A kerékpáros szolgáltatást indító startup részletes statisztikai adatokat is hozott - készültek!
Szoftveres startup - lelkes lány tagokkal
Prezentációk: zsűrinek és a többi csapatnak
A kerékpáros ötlet állítólag januárban el fog indulni - gratulálunk!!!
A közönség is lelkes volt!

One thought on “Startup Underground workshop

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .