BlogzineHazai pályaStartupok

Itt a Day One első befektetése: 70 millió a Flan Technologies Kft-nek

A Day One Capital kockázati tőkealap 70 millió forintot fektetett a tartalomhirdetési szolgáltatást és adatvizualizációs tartalommenedzselő rendszert fejlesztő Flan Technologies Kft-be. A befektetés a külföldi terjeszkedést, valamint a termékfejlesztést segíti.

 

A Day One Capital, Magyarország első angyal-befektetői kockázati tőkealapja és a Flan Technologies Kft. (Flan Tech) 70 millió forint összegű tőkebefektetésről írt alá megállapodást. A hazai tulajdonban lévő Flan Technologies minden korábbinál hatékonyabb, címke-alapú hirdetés-kiszolgáló valamint adatvizualizációs tartalomkezelő alkalmazásokat fejlesztett.

A Flan Tech termékeivel a határainkon túl is komoly sikereket érhet el, ebben segít a Day One Capital tőkebefektetése és menedzsment tapasztalata. „A Flan Tech-ben kreatív dizájnerek, tehetséges fejlesztők és nemzetközi értékesítők rendkívül hatékony csapatára találtunk, akikben megvan a lehetőség, hogy termékeikből nemzetközi sikertörténetet építsenek. Több tucat vállalkozás átvilágítása, hosszú előkészítő munka után ezért lett a Flan Technologies a Day One Capital első befektetési célpontja” – mondta el Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere.

(Itt a blogon Exkluzív interjút is olvashatnak rövidesen Simó Györggyel, aki beavat minket a befektetések kiválasztásának, menedzselésének részleteibe, és a Day One befektetési filozófiájába is!)

A Flan Tech vezető terméke az AdFlan, amely egy hirdetés-kiszolgáló és kampánymenedzsment rendszer. A lényege, hogy kontextuális és viselkedési adatokat használ a felhasználókat hatékonyan megcélzó hirdetések elhelyezéséhez.

A társaság másik fejlesztése, a FruitFlan egy online szerkesztőségi felület, amely valós időben, látványos és könnyen érthető módon jeleníti meg a látogatottsági adatokat. A terméket a vállalat már európai viszonteladó partnereken keresztül is sikerrel értékesíti.

***

Nem one man show-ba, hanem profi csapatba fektetett a Day One

 

 

„A Day One Capitalban mi egy olyan üzleti tapasztalattal, tudással rendelkező partnert találtunk, akivel úgy érezzük, meg tudjuk valósítani a terveinket” – mondta el Horváth Réka, a Flan Tech ügyvezető igazgatója.

A Day One Capital a befektetéssel az AdFlan külföldi, elsősorban német és angol piacokra történő bevezetését, valamint a FruitFlan adatvizualizációs megoldás mögött rejlő technológia új iparágakra való kiterjesztését finanszírozza.

***

Ki, kicsoda?

Day One Capital (www.dayonecapital.com)

A Day One Capital Magyarország első bejegyzett angyal-befektetői tőkealapja. Az Alap menedzsmentje és annak befektetőinek többsége is olyan magánszemély, akik elkötelezettek a tehetség, az új értékek létrehozása és az innováció iránt. Üzleti angyalként az Alap célja, hogy nemzetközileg versenyképes ötletekkel rendelkező korai-fázisú vállalkozásokból sikeres nemzetközi cégek fejlődését segítsék.

Flan Technologies

A Flan Technologies-t média salesben, médiakutatásban, algoritmus tervezésben és különböző online technológiák fejlesztésében tapasztalatot szerzett sikeres vállalkozók alapították. A Flan Tech új, modern technológiája lehetővé teszi, hogy az összegyűjtött adatok hasznosításával az online értéklánc minden szereplője egyedülálló B2B és B2C szolgáltatásokat fejlesszen ki és vezessen be sikeresen. A cég technológiájának erőssége az ötlet, a kreatív, méretezhető és üzlet orientált megvalósításban és a letisztult felhasználói felületben rejlik.

Megosztás

One thought on “Itt a Day One első befektetése: 70 millió a Flan Technologies Kft-nek

Comments are closed.