Blogzine

Magyar orvostechnikai cégek Kínában

A HITA segítségével az eddiginél több cég jelenthet meg az ázsiai piacon.

Április 17-20. között rendezité meg Shenzenben a CMEF-et, Ázsia legnagyobb orvostechnikai kiállítását. 30 ország több mint 3000 kiállítója vesz részt a rangos eseményen. Magyarország először jelenik meg kollektív standdal a kiállításon, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 5 magyar vállalat mutatkozik be.

A kiállításra már az első nap 50.000 szakmai látogató érkezett. A rendezvényen való magyar részvétel célja új disztribútorok felkutatása és már a kiállítás 2. napján alá is írtak egy megállapodást. Ennek eredményeként újabb magyar KKV került be a kínai piacra, ahol már évek óta komoly szereplőnek számít a 77 Elektronika Kft., a Medicor Elektronika ZRt., az Innomed ZRt. és a Diatron Kft.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon 5 magyar vállalat mutatkozik be: a Medicor Elektronika ZRt., a Labtech Kft., a Diagon Kft., a Tensiomed Kft., és a Belux Csoport Kft. A HITA – mint kollektív szervező – az orvostechnikai ágazat egyéb exportőreinek termékeiről is felvilágosítást nyújt az érdeklődő külföldi disztribútoroknak.

Magyarország komoly tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén. Az ágazat egyértelműen a külpiacok felé tekint. A vállalatok többsége hazai tulajdonú KKV.

A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon.

Magyarország Kínába irányuló kivitelének növelése összhangban van a kormány keleti nyitást célzó gazdaságpolitikájával. A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének.

Megosztás