BlogzineHazai pályaStartupokTechbulvár

Trafik-kereső startup a mobilodon

Hol egy trafik? – vetődhet fel a kérdés a dohányosokban, hiszen cigarettát már csak a meghatározott boltokban vásárolhatnak július elsejétől. Ez komoly káoszt okozhat, hiszen korábban vásárlók minden sarkon találhattak egy trafikot, hírlapárust, vagy boltot, ahova be lehetett ugrani egy doboz füstölnivalóért.

Ezt a problémát ismerte fel egy élelmes mobilfejlesztő csapat és létrehoztak egy “Hol egy trafik?” nevű alkalmazást, amely a július elsejétől működő Nemzeti Dohányboltok, „trafikok” megtalálását segíti. Az applikáció már elérhető Androidon és weben, valamint hamarosan iOS-ben is elérhető lesz.

Az okostelefon tulajdonosok számára készült mobilos és webes kereső alkalmazás nem csak a legközelebbi trafikot találja meg, hanem oda is vezeti a dohányost. Az összes engedéllyel rendelkező trafik benne van, de készítők folyamatosan frissítik az adatbázist, így minden jövőben nyíló trafik is belekerül majd.

trafik

Az interaktív trafikkereső alkalmazásban már most megtalálható Magyarország szinte összes július 1-én nyitó Nemzeti Dohányboltja, és az újabb trafikok folyamatosan kerülnek majd fel az adatbázisba. A Hive Developers által elkészített program mobilon hangazonosítással is képes megkeresni a környező trafikokat, ismeri a nyitva tartást, így azt is megtudhatjuk, hogy érdemes-e még elindulnunk az áhított cigiért.

A program miután megállapítja helyzetünket, gyors és pontos keresési lehetőséget biztosít, akár utcaszinten is, illetve navigációs funkciói segítségével oda könnyíti a legközelebbi Nemzeti Dohánybolt megtalálását.

Ha olyan boltot találunk, amely valamilyen oknál fogva kimaradt volna az alkalmazásból, néhány kattintással feltölthetjük az adatbázisába, így ezzel a közösségi funkcióval az összes dohánybolt belekerül a programba.

„Az alkalmazást azért készítettük, mert úgy gondoltuk, hogy hasznos segítséget adunk azok kezébe, akik a megszokott helyeiken mostantól nem tudják megvásárolni a cigarettájukat. Az ő problémájuk világított rá arra, hogy sokan teszik majd fel azt a kérdést mostanában, hogy hol egy trafik?” – vallják a fejlesztők.

A “Hol egy trafik?” teljesen ingyenes minden platformon, minden funkciója elérhető, használható minden felhasználó számára.

Megosztás