Hogyan lehet sikeres az IT karriered?

Már nem is olyan távoli jövő, hogy az alapszintű kódolói, programozói jártasság ugyanúgy szükséges lesz bizonyos munkakörök betöltéséhez, mint jelenleg a szövegszerkesztői ismeretek. Adunk 4 tippet  a sikeres digitális karrierhez, hogy a jövőben se legyen gond!

Ahhoz, hogy te magad is alakíthasd a digitális világot, és ne csak tartalomfogyasztóként élj benne, a szaktudáson túl egyéb fontos képességekkel és készségekkel is rendelkezned kell. Az alábbiakban tapasztalt digitális szakembereket kérdeztünk, szerintük mely tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy te is a jövő digitális vezetőjévé válj.

1. A technológia legyen veled!

image

A technológia szerelmesei: tehetséges fiatalok a világ minden tájáról, akik   együtt tanulnak és építik szakmai kapcsolataikat (Forrás: GE Digital)

Ha csupán egy dolgot kellene kiemelnem, hogy mi a legfontosabb készség, amivel a jövő digitális vezetőjének rendelkeznie kell, akkor a technológia szenvedélyes szeretetét választanám. Lehetsz született menedzser, csak úgy válhatsz sikeres vezetővé, úgy lelkesíthetsz igazán másokat, ha magad is kellően kíváncsi vagy az iparág legújabb vívmányaira.

2. Ha Adatról van szó, gondolkodj Nagyban!

image

Adatok: gyűjtsd és elemezd őket, majd vond le belőlük a helyes következtést! Megfelelő adatok nélkül döntést hozni olyan, mint sötétben tapogatózni 

Adatok. Adatok. Adatok. A digitális világ központi szereplői. Tanulj meg bánni velük!  Vijay Khatri, az Indiana Egyetem – Kelly School of Business docense szerint az üzleti vezetők egyre inkább az adatokra alapozzák a döntéshozatalt. A vállalat menedzsmentjében ma már nem ritkaság a CDO-t (Chief Data Officer), azaz adatokért felelős pozíció sem. A hosszú távú sikerhez ugyanis ismerned kell a különböző adattípusokat, tudnod kell helyesen alkalmazni az adatelemzési technikákat, majd levonni a megfelelő következtetéseket, melyek segítségével felelős döntéseket hozhatsz.

3. Kockáztass és tanulj a hibáidból!

image

Merj belevágni új dolgokba, felfedezni ismeretlen területeket!! Még ha el is tévedsz, az is csak egy új, értékes  tapasztalat lesz a pályádon 

Le a dogmákkal! Légy nyitott a különböző megközelítésekre és módszerekre és tanulj minden nap valami újat! „Merjetek kockáztatni és új ismereteket elsajátítani, hogy okulva a sikerekből és az esetleges kudarcokból, a jövőben, egy adott kihívásra a lehető legjobb, leghatékonyabb megoldást tudjátok ajánlani” – javasolja Paál Laura, GE Digital vezetőképző programjának regionális vezetője.

4. Építsd a szakmai hálódat!

image

Az üzleti siker gyakran a jó szakmai kapcslatokon alapul – annak elsajátításán, hogyan segíthetünk kölcsönösen egymásnak. 

Támogató csapat nélkül még a jó vezető is félkarú óriás. A jövő alakításához nem elég, ha jól bánsz az adatokkal. Későbbi sikereid záloga nagyban függ a különböző kulturális és szakmai háttérrel rendelkező kollégáiddal való kapcsolataid minőségétől. Találd meg a módját, hogyan segítsd és motiváld őket kiteljesedésükben. Tanuld meg azt is, hogyan kérhetsz tőlük segítséget és másoktól a vállalaton belül, vagy akár kívül. A szakmai kapcsolatok építést csak a gyakorlatban tudod elsajátítani, ezért nem árt, ha minél előbb belevágsz. Erre pedig az olyan a ’korai karrier programok’, mint amilyeneket például a GE is kínál, a legjobb lehetőséget nyújtják számodra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .