Blogzine

Megvannak az ifjú tehetségek!

2016/2017 évi  Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázatának első fordulós eredménye: a szakmai zsűri a beérkezett pályázatok 70%-át továbbjutásra javasolta.

Összesen 89 fiatal versenyez a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A pályázatok közül a legtöbb fizikai, kémiai vagy informatikai témájú

A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2016/2017-es tanévre meghirdetett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekről.
A Verseny a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fő támogatásával, valamint a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével valósul meg.

A 22 fős bírálóbizottság Dr Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg véleményét:
– a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
– a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
– az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
– megvalósítható-e 2017. március 31-ig,
– a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 103 pályázat közül a zsűri 68 kidolgozását javasolta, a második fordulóra így összesen 89 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 11-et határon túli magyar diákok készítettek. A pályázatok közül a legtöbb fizikai, kémiai vagy informatikai témájú.

A végső döntést a zsűri 2017 április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2017 szeptemberében az európai döntőn, Észtországban

Megosztás