Blogzine

Magyarország díszvendégként vett részt Kína legjelentősebb high-tech eseményén

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg a China High Tech Fair 2019 csúcstechnológiai vásár magyar pavilonját Shenzenben. A tárcavezető hivatalos látogatást tett az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója, a Huawei Technologies székhelyén.

„Magyarországnak ambiciózus fejlesztési tervei vannak a következő generációs mobilhálózati adatátvitel, az 5G és a Dolgok Internete (IoT), vagyis a távközlési hálózatokra kapcsolódó végfelhasználói eszközök, mint önvezető autók vagy a mesterséges intelligencia segítette automatizált gyártósorok területén”- emelte ki nyitóbeszédében Palkovics László. Majd hozzátette: „az ország az elmúlt kilenc évben az ipar és a szolgáltatások terén egyaránt a csúcstechnológia irányába mozdult el. Ennek a törekvésnek az eredményességét a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanulmánya is alátámasztotta, amely szerint Magyarország az európai uniós tagállamok közül Németország és Dánia mellett a legmagasabb high-tech tartalmat jeleníti meg a termékeiben.”

Kína már elindította országos kereskedelmi 5G hálózatát, így a miniszter az üzemeltetés első tapasztalatairól is tájékozódott. A kiállítás után a tárcavezető ellátogatott a Huawei Technologies székhelyére. Palkovics Lászlót Yao Fuhai, a vállalat globális beszerzéséért felelős elnöke, az igazgatótanács tagja fogadta. A miniszternek bemutatták a cég alap- és alkalmazott kutatásokkal foglalkozó központját és stratégiáját.

Az innovációs tárca vezetője elmondta: a magyar kormány célja, hogy a high-tech megoldásokat a hazai szakemberek ne csak működtessék, hanem világszínvonalú fejlesztéseket is végezzenek velük.

Megosztás