Blogzine

15 millió forintos befektetést kaphatnak a Magyar Greentech Startup-ok – Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.
A Startup Plastic Surgery inkubációs program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. Az újonnan induló akcelerátor program a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.
A négy hónapos program alatt a résztvevők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban is részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez. A Klímainnovációs Közösség tapasztalt coachai segítik a startupok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektést is kaphatnak, a Hiventures inkubációs tőkeprogramján keresztül.

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 150 startupot támogatott, de még sok a kiaknázatlan terület, ahol innovatív, piacképes üzleti megoldásokra van szükség. A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várnak, amelyek az alábbi területeken nyújtanak megoldást:

– Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
– Műanyag helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. csomagolóanyag innováció;
– Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban;
– Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startup jelentkezését várja. Nem kizáró ok a jelentkezésnél, ha valaki elakadt az ötlet fázisban, ahogyan az sem, ha már prototípussal rendelkezik vagy akár elkészítette üzleti tervét.

A Klímainnovációs Közösség az elmúlt évek során több mint 1000 óra coaching és mentoring támogatást biztosított a támogatott startupok számára, illetve 750 ezer eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztott szét a legjobb csapatok között.

A Startup Plastic Surgery program befektetői partnere az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, amely 2017-es indulása óta 280 hazai startup számára nyújtott közel 27 milliárd forintnyi befektetést, amellyel nem csupán a régió, de a világ egyik legaktívabb tőkebefektető társasága lett. Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője európai uniós valamint hazai forrásból több, mint 100 milliárd forintnyi tőkével, három egymásra épülő befektetési programon keresztül segíti a hazai startupok fejlődését inkubációs, magvető és növekedési életszakaszokban. A Hiventures működésével hozzájárul a fiatal tehetségek sikeréhez, a hazai vállalkozások alapításának ösztönzéséhez, a startup közösség és piac edukálásához, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

A startupok 2020. Június 20-ig jelentkezhetnek a Startup Plastic Surgery programra.

Jelentkezés és további információ: https://startup-plastic.hu/

Megosztás