Blogzine

250 milliós befektetést kapott a Digitális Faktoring megoldást fejlesztő magyar fintech startup

Digitális faktoring megoldással forradalmasítja a számlafinanszírozási piacot a Péntech Solutions nevű fintech startup, amely 250 milliós befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től.

A KKV-k számára nehéz finanszírozást szerezni nem csak a szigorú követelmények, de a sokszor átláthatatlan ügyintézés és rengeteg papírmunka miatt is. A Péntech Solutions ezt a folyamatot egyszerűsíti le és teszi hozzáférhetőbbé a vállalkozások számára, hogy azok hosszú lejáratú számláikat egyszerűen és teljesen digitálisan faktorálhassák.

A cég által fejlesztett webalkalmazáson keresztül a KKV-k egy rövid regisztráció után pár perc alatt igényelhetnek finanszírozást. A faktoring igénylést a Péntech kockázatelemző algoritmusa másodpercek alatt értékeli és személyre szabott ajánlatot készít az igénylést benyújtó cégnek. A digitalizáció eredményeképp a cég ügyfelei számára akár a 24 órán belüli folyósítás is elérhető.

A céget 2019-ben létesítette a nemzetközi színtéren is tapasztalt alapítói csapat, Berényi Benjamin (CEO), Csák János (CFO) és dr. Réti Bálint (COO). A cég az MKB Fintechlab inkubációs programja után 2019 őszén lépett piacra béta üzemmódban, 2020-tól pedig a digitális faktoring platform teljes funkcionalitása elérhető a mára már közel 300 regisztrált felhasználói bázis számára.

A Péntechet 2019-ben az év legígéretesebb fintech startupjának választották a FinTechShow-n, majd ugyanebben az évben megnyerte a Startup Europe Awards Hungary fintech kategóriáját. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures már a Fintechshow díj elnyerése után felfigyelt a Péntech megoldására, 2020 augusztusában pedig egy 250 milliós tőkebefektetésről sikerült megállapodniuk a feleknek.

„A globális fintech piac az egyik legizgalmasabb a startupok és a befektetők körében, viszont hazai viszonylatban jelenleg gyerekcipőben jár, ám dinamikusan fejlődik. Ennek a fejlődésnek szeretnénk mi is aktív részesei lenni, ezért keressük folyamatosan azokat az innovatív vállalkozásokat, amelyek alapjaiban változtathatják meg a gondolkodást és a cselekvést ebben az iparágban. A PénTech csapatában azért is hiszünk, mert nem kevesebbet hivatott megvalósítani, mint a faktorpiaci folyamatokat átalakítani: innoválni és likviditást teremteni gombnyomásra, mindezt a konvencionális úttal szakítva” – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója

„A tőkebefektetéssel elsődleges célunk, hogy kiterjesszük magyarországi jelenlétünket és minél több hazai vállalkozás számára tegyük könnyen elérhetővé a faktoringot mint finanszírozási lehetőséget. Ezzel tudjuk őket támogatni a kiszámítható, biztonságos működésben és növekedésben még válságidőszakban is.” tette hozzá Berényi Benjamin, a Péntech ügyvezetője.

A vállalkozásnak ezen felül célja, hogy a következő években szélesítse termékportfolióját és megkezdje terjeszkedését elsősorban a közép-európai régióban. Jelenleg hitelezés és követeléskezelés is elérhető az oldalon béta üzemmódban.

 

Megosztás