Blogzine

Befektetési szerződést írt alá az iconicchain OY finn székhelyű technológiai társasággal az OXO

Az OXO Technologies Holding az igazgatósága által korábban meghozott döntés alapján 2021. november 15-én befektetési szerződést írt alá az iconicchain OY finn székhelyű technológiai társasággal. A szerződés szerint a Társaság a befektetést szindikátusban hajtja végre három angyalbefektetővel összesen 1.000.000 euró értékben, amelyből az OXO 700.000 euró tőkeemelést eszközöl.

Az iconicchain OY szolgáltatása a pénzügyi szektor compliance, azaz szabályozásoknak való megfelelőségi folyamatait digitalizáló megoldás, amely korszerű blokklánc technológiára épül. Két fő termékük az iconIQ (vagy értékpapírokra szabva iconicSecurities) és az iconicChainServer. Az iconicSecurities az eszközfedezetű értékpapírok teljes életciklusát automatizálja, vagyis folyamatosan értékeli, jelenti és validálja a compliance szabályok betartását, továbbá a kinyert adatokat megosztja a szabályozóval és a befektetőkkel is, ezzel egy komplex compliance rendszert alkotva az ügyfelek számára. Az iconicChainServer olyan blokklánc alapú automatizáló algoritmus, ami képes rendkívül gyorsan, néhány perc alatt telepíteni, frissíteni és konfigurálni akár százas nagyságrendben is blokklánc alapú megoldásokat. Korszerű és hatékony megoldásuknak már jelentős német és osztrák bankok és bankcsoportok is bizalmat szavaztak, úgy, mint a tiroli székhelyű Bank für Tirol und Vorarlberg, illetve több már meghatározó bankcsoport is. De ügyfeleik között megtalálhatók szabályozó hatóságok is, legutóbb a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett pályázati kiíráson nyertek el sikeresen megbízást.

Az iconicchain OY 2020 évi árbevétele 452.000 euró volt 183.000 euró pozitív EBITDA és 138.000 euró profit mellett, a szerződés aláírásakor pedig már 472.000 euró bevétel folyt be az idei, 2021-es évre. Az ezen felül már leszerződött bevételek összege további 1,115 millió euró, amiből 885.000 euró új ügyfelektől fog érkezni, 230.000 euró pedig a meglévő ügyfelek support díja. A leszerződött bevételekből várhatóan idén még 300.000 euró bevétel fog beérkezni, a további szerződött bevételek realizálása a következő üzleti évben várható. A befektetést a nemzetközi terjeszkedés további lépéseire fordítják: a közeljövőben az angol piacra terveznek belépni, valamint tovább kívánják növelni a német piaci jelenlétüket is. A befektetés végrehajtásával az OXO Technologies Holding Nyrt. tovább bővítette azon fintech vállalkozásokból álló portfólióját, amely elsősorban az európai piacok és meghatározó európai bankcsoportok kiszolgálását célozza.

Megosztás