Piaci füles

Primus USA-sztori – mi ez???

Meghalok a kíváncsiságtól, hogy megtudjam mi van a Primus ma esti meghívója mögött. Este küldte Hild Imre. És a pletykák alapján már most sejthető, hogy valami nagy USA-sztori lehet a háttérben: új amerikai-magyar alap? Idejön a Techstars? Könyörgöm valaki súgja meg!! Vigyázat találgatások jönnek!

Nos „insider” a nevünk, de most csak annyit hallottunk, hogy lehet a nagy „Techstars” jönne ide. Hát ez elég killer lenne, tekintve, hogy ők a világ egyik legmenőbb inkubátorai (persze csak a legendás és a kelet közép európaikat mellőző Y-Combinator után), másrészt még nehéz elképzelni, hogy egy ilyen progresszív szisztéma itthon megfelelően be tudna indulni. És nem menekülne el, amikor meglátná, hogy mi még itt mi-mindent-tanulunk-ezerrel. No de ne legyünk ennyire kishitűek, végülis miért ne?!

Ha tovább találgatunk, akkor egyes amerikai-magyar informátoraink azt mondják „ez egy új alap lesz”. Hát akkor is nagy durranás kérem! Mert Bruckner Zoliék – a szakma által köztudottan – csaknem egy éve készültek a seed alap pályázatára (lásd Jeremie II.)… Aztán hirtelen mégsem indultak el. Zolit ismerve eleve furcsa volt, hogy miért adta volna fel ilyen könnyen? Nem volt hiteles, hogy anno az eredmény kihirdetése körül tartott fogadáson mosolyogva nyilatkozott a kíváncsi érdeklődőknek a „nem-indulás-tényéről”… Szóval már akkor sem értettem a misztikus mosolyt…

Aztán Hild Imre a pár hete az Akváriumban tartott NIH-es kerekasztalban – ahol én is „okoskodtam” egy sort – rengetegszer utalgatott a New York város féle érdeklődésre. Meg hogy „New York így-meg-úgy”… Szóval valami onnan fújhat. És hát a Techstars is onnan valósi, a Silicon Alley-ből! Szóval akkor mégis?!

No, nem tudjuk! De nagyon szeretnénk tudni! Aki tudja kommenteljen már be ide légy szíves! Addig is itt az eredeti meghívó! Legalábbis a szövege:

CÍM:

Amit tudni akartál, de eddig nem mondhattam el…

MEGHÍVÓ

2012. december …-én … órától
meghívunk a Digital Natives új leányvállalatának bejelentésére,
amely alapvetően megváltoztatja a Magyarországról
a világpiacra induló technológiák jövőjét.

—-

UPDATE: A sztori folytatása / megoldása itt olvasható: iCatapult bejelentés

 

Megosztás

One thought on “Primus USA-sztori – mi ez???

  • eax

    „a kelet közép európaikat mellőző Y-Combinator ”

    Errol meselj meg.

Comments are closed.