Indul a Day One jegyzése

Szeptember 30-ig lehet jegyezni Magyarország első angyal-befektetői tőkealapjának, a Day One Kockázati Tőkealap I. befektetési jegyeit. A Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett kockázati tőkealap elsősorban induló, hazai innováció alapú vállalkozásokba kíván fektetni, az informatika, internet, távközlés, energetika és pénzügy területén. Csak az siessen, akinek van legalább 15 millió forintja…

A Day One Capital kockázati tőkealapjának befektetési jegyeit szeptember végéig lehet jegyezni. Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba elsősorban olyan befektetőkre számít, akik elkötelezettek a tehetség felkarolása, az új érték létrehozása és az innováció iránt, valamint akik maguk is azt a célt tűzték ki, hogy nemzetközileg is versenyképes ötletek alapján már egészen korai fázisban segítsenek új, sikeres cégeket építeni. Egy-egy befektető minimum 15 millió forintot fektethet a hat éves futamidejű PSZÁF által felügyelt Alapba.

A Day One Capital csapata

Az Alapkezelő alapító partnerei 80 millió forintot fektetnek a tervek szerint minimum 400 millió forintot kezelő Alapba. Az Alapkezelő az évi 17% hozam feletti rész után jogosult sikerdíjra. A kockázati tőkealap-jegyek az Equilor Befektetési Zrt.-nél jegyezhetőek.

A Day One Capital alapja a nagyobb kockázati tőkealapokkal szemben a vállalkozás életének legkorábbi szakaszában száll be a cégekbe. Kisebb tőkét, jellemzően 20-80 millió forintot, és a tipikus pénzügyi befektetőknél jóval több munkát fektet be, viszont mindezért nagyobb hasznot vár el, mint a hagyományos kockázati tőkealapok. A Day One Capital olyan működési mechanizmusokat alakít ki a megvásárolt társaságok esetében, melyek segítségével azok elindulhatnak a növekedés útján, kialakulhatnak a cégszerű működés keretei és idővel további külső befektetésre, felvásárlásra válnak alkalmassá.

Az Alapkezelő környezetében számos olyan befektetési lehetőség, induló vállalat van, amely kiemelkedő innovációs ötlettel, komoly piaci lehetőséget hordozó termékkel, vagy szolgáltatással rendelkezik. Az Alap vezetői jelenleg is folytatnak tárgyalásokat ilyen potenciális befektetési célpontokkal, így az Alap a most indult jegyzés után rövid időn belül elkezdi a tevékenységét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .