Beengedik a magyar fejlesztőket a Windows App boltjába

Megnyílik a Windows Phone Marketplace  a hazai fejlesztőknek. Ezzel új lehetőség adódik a hazai startupoknak a globális piac meghódítására.

A Microsoft a magyar okostelefon-alkalmazásfejlesztők előtt megnyitotta fejlesztői portálját, az AppHub-ot, amelyen keresztül a Windows Phone Marketplace-en – azaz a Piactéren – tehetik közzé alkalmazásaikat. Ezzel egyidőben elérhetővé vált a Windows Phone hazai kompetencia-oldala is. A Microsoft e szolgáltatása a diákok számára ingyenes.

Miközben épp a napokban került utcára a Windows Phone telefonok operációs rendszerének új, 7.5-ás Mango kódnevű frissítése, a hazai alkalmazásfejlesztők számára új lehetőség nyílik meg a Mangoval: e héttől ugyanis a hazai szakemberek is regisztrálhatnak a Microsoft fejlesztői portáljára, az AppHub-ra (http://create.msdn.com ), s ezzel együtt alkalmazásokat tehetnek közzé a globális Marketplace-en.

A fejlesztők évi 99 dollár fejében regisztrálhatnak az oldalra, és tölthetik fel a Windows Phone platformra fejlesztett alkalmazásaikat, amelyek ezután a világ 38 országában élő Windows Phone-felhasználók számára válnak letölthetővé. A fejlesztéshez és a programok elkészítéséhez használható az ingyenes Visual Studio Express, és egyéb Windows Phone-specifikus fejlesztői eszközök, az elkészült alkalmazásokat pedig ingyenes szimulátoron lehet tesztelni.

Ezzel párhuzamosan a Microsoft Magyarország útjára indította a nemzetközi portál hazai fejlesztőkre szabott változatát. Az oldal a helyi igényeket figyelembe véve magyar nyelvű oktatóanyagokkal, szakértői tanulmányokkal és egyéb tanácsokkal szeretné megkönnyíteni a hazai fejlesztők munkáját a Windows Phone alkalmazások fejlesztésétől egészen a kész szoftverek Piactérben való közzétételéig.

„Fontos megjegyezni azt, hogy az oldal nem kizárólag a Microsoftra koncentrál, legalább annyira várjuk az Androidra és az iOS-re fejlesztő szakmai közönség regisztrációját, mint azokét, akik már alaposabban ismerik a Windows Phone platformot. A fejlesztők mindemellett hamarosan megismerhetik a Windows Phone 7.5 Mango lehetőségeit is.” – hangsúlyozta Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformszakértője.

A Microsoft évek óta támogatja a hazai oktatást. Ennek szellemében a fejlesztői portálon a diákok ingyenesen regisztrálhatnak, az általuk fejlesztett alkalmazások pedig ugyanúgy felkerülnek a Piactér kínálatába. A diákok így nem csak referenciamunkát készíthetnek, de ha izgalmas alkalmazásokat hoznak létre, komoly pénzt is kereshetnek. Erről bővebben a https://devportal.hu/wp7/diakregisztracio oldalon lehet olvasni.

A portál indulását egy nyereményjátékkal ünnepli a Microsoft: a 30 leggyorsabb magyar fejlesztő, aki közzéteszi alkalmazását a Piactéren, ajándékba kap egy Windows Phone 7.5 Mango operációs rendszerrel érkező HTC Radar készüléket. További részletek a http://wp7.devportal.hu/elindultunk oldalon olvashatók.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .