BlogzineMobiltech

Microsoft-Nokia konferencia: jön a Mango

Közösen szervez fejlesztői konferenciát november végén a Microsoft és a Nokia. Az esemény célja, hogy a magyarországi okostelefon fejlesztői társadalommal megismertesse a Windows Phone platformban rejlő lehetőségeket és magyar fejlesztők által készített sikeres alkalmazásokat mutasson be.

Együttműködésük újabb lépcsőjeként közös mobilfejlesztői konferenciát szervez a Microsoft Magyarország és a Nokia, amely egyben nyitóeseménye lesz a háromnapos Mobil Weekend mobiltechnológiai rendezvénysorozatnak. Az érdeklődők a Microsoft fejlesztői oldalán jelentkezhetnek a november 25-i ingyenes konferenciára.

A délelőtt folyamán a BME MSDN Kompetencia Központ (MSDN KK) munkatársai egy mintaalkalmazáson keresztül mutatják be a Windows Phone Mango platformot, míg délután olyan magyar alkalmazások fejlesztői beszélnek a tapasztalataikról, akik igazi sikersztorikkal írták be magukat a Windows Phone platform történetébe. A konferencia végén öt ingyenes Windows Phone tréninghelyet sorsolnak ki a szervezők, amelyet szintén az MSDN KK szervez.

„A fejlesztői közösséggel való kapcsolattartás mindig is kulcsfontosságú eleme volt a Microsoft vállalati filozófiájának, s ezt szeretnénk a Nokiával való partnerség során is továbbvinni. A Microsoft helyi közösségek iránti elkötelezettségét jelzi az is, hogy amióta a Windows Phone Piactér a magyar fejlesztők számára is megnyílt, számos pozitív visszajelzést kaptunk a cégektől, és a szárnyukat próbálgató diákoktól is” – fogalmazott Bátorfi Zsolt, a Microsoft platformtechnológiai szakértője.

„Örömmel dolgozunk együtt a Microsofttal és a Nokia fejlesztői közösségével a harmadik ökoszisztéma sikeréért” – mondta Dankovics Tamás, a Nokia magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. „Hiszünk abban, hogy az új Nokia Lumia 800 és 710-es Windows Phone készülékek számos új és sikeres magyar alkalmazás kifejlesztéséhez, és a Windows Phone Piactéren keresztül akár világszintű elterjedéséhez járulnak majd hozzá” – tette hozzá.

Kicsempézték!

A konferencia szünetében, és a Mobil Weekend teljes ideje alatt Nokia stand áll a résztvevők rendelkezésére, ahol kipróbálhatják a finn világcég első Windows Phone operációs rendszert futtató Nokia Lumia 800 és 710-es készülékeit.

A pénteki ingyenes nyitókonferenciával induló rendezvénysorozat szombaton és vasárnap folyamatos előadásokkal, műhelyekkel és kiállítással is várja a látogatókat. A Mobil Weekend keretében 55 versenyző vág bele egy 72 órás alkalmazásfejlesztői versenybe, amelynek legjobbjai egymillió forint összdíjazásban részesülnek.

Megosztás

One thought on “Microsoft-Nokia konferencia: jön a Mango

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük