Indul a 2. magvető program itthon!

A kezdő startupok november 30-ig jelentkezhetnek a Colabs Seed Programba, melynek keretében a legígéretesebb hazai projektek átlagosan 3 millió forint induló befektetést kapnak. Ez a második ilyen hazai program, hiszen a Valley Connect szeptember végén tartott DemoDay-t az első ilyen mini-befektetéseinek.

A kiválasztott csapatok 3 hónapig egy intenzív program keretében tapasztalt szakemberek és sikeres vállalkozók mentorálása mellett teljeskörű termék- és cégfejlesztési támogatást valamint ingyenes irodahasználati lehetőséget kapnak, hogy felépítsék a prototípusukat és az üzleti tervüket.

A sikeres pályázókkal még az idén befektetési szerződést kötnek, majd a program 2012 január elejétől április elejéig tart, melynek zárónapján a startupok egy befektetőkkel zsúfolt teremben mutatkoznak be a nyilvánosság előtt, ahol akár aznap megnyerhetik következő körös befektetőiket.

A Seed Program egyedisége, hogy a kezdő vállalkozásokat olyan tapasztalt üzletemberek mentorálják, mint Gerő Viktor, a Vatera korábbi igazgatója és Kovács Zoltán, a Kirowski digitális ügynökség vezérigazgatója és társtulajdonosa, Kaprinay Zoltánnal, a Bónusz Brigád alapítója és Pákozdi Imre, a Graphisoft korábbi elnökhelyettese.

Itthon ősztől megmozdult a seed befektetéshez jutás lehetősége, hiszen – ahogy arról korábban is írtunk  – szeptemberben belépett a piacra DayOne tőkealap, illetve szeptember végén a Valley Connect inkubátorház mutatta be egy DemoDay-en a seed-befektetéssel támogatott startupjait (lásd Webee, Distinction és Tagomo startupok)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .