Magyar érzelemfelismerő ügyfélszolgálatoknak

Az informatikai szolgáltató Nextent Zrt. új szolgáltatatások és termékek fejlesztésébe kezdett, ezek közül kiemelkedik a nemzetközi piacokon is érdeklődést kiváltó érzelemfelismerő rendszerük.

A Nextent Informatika Zrt. Emonline elnevezésű szoftver-fejlesztése bármely nyelven leehtővé teszi az ügyfélszolgálati telefonbeszélgetések érzelem alapú követését. Ráadásul valós időben, folyamatos visszajelzéseket ad a beszélgetésben résztvevők hangulatáról, érzelmeiről. Az azonnali visszajelzések az ügyintéző munkáját segítik, hiszen a kapott információk alapján az ügyfélszolgálati beszélgetések objektívek maradhatnak, és ez által hatékonyabbá válik az ügyfélkezelés.

Az ügyfélszolgálati vezető munkáját a kapott visszajelzések oly módon segítik, hogy szükség esetén azonnal a kollégák vagy az ügyfél segítségére siethet az illetékes munkatárs, továbbá a rendszer hasznos visszajelzéseket ad az ügyintézők fejlődéséről az oktatásokat, képzéseket követően. Az ügyintézők érzelmeinek online figyelemmel kísérése is az ügyintézés, tehát az ügyfélkezelés minőségét javítja. A tárgyilagos kommunikáció, az ügyfélszolgálati beszélgetések megfelelő hangneme és tartalma elengedhetetlen kelléke a magas színvonalú ügyfélszolgálati munkának, hiszen az ügyfelek éppen ezt várják el a vonal végén őket segítő ügyintézőtől. A valós idejű visszajelzéseknek köszönhetően a supervisor azonnali beavatkozására nyílik lehetőség, amennyiben erre szükség van.

Tudományos szempontból a valós idejű érzelemdetektálás túlmutat a hagyományos gépi tanulási technikákon. A hagyományos módszer esetén ugyanis az elemzendő anyag egésze rendelkezésre áll, online elemzés esetén viszont az anyag az elemzés közben keletkezik, mérete az elemzés során folyamatosan növekszik. A hatékony online elemzés forradalmian új algoritmusok kidolgozását igényelte. A beszédanyagok feldolgozása során a hanganyagok több különböző jellemzőit kellett kinyerni, kezdve a beszélőazonosítással, a beszéd értelmezésével és végül az érzelmek detektálását is meg kellett mérhetően oldani. A rendszer tárolja a felsorolt jellemzőket, majd a bennük rejlő rendszerességet gépi tanulóalgoritmusokkal tárja fel. A feltárt rendszerességek és összefüggések alapján pedig lehetővé válik a valós idejű érzelemdetektáló eljárás kifejlesztése. A Nextent által kifejlesztett prototípus több különböző alkalmazására is lehetőség nyílik a jövőben, mivel a technológia nyelv- és domain-független. Nyelvfüggetlensége lehetővé teszi a más nyelvekre történő gyors adaptálást és ezzel együtt a nemzetközi piacra való kilépést is. A domain-függetlenség pedig annyit tesz, hogy a technológia nem csupán a demóalkalmazás témakörében alkalmazható, hanem az attól eltérő témájú telefonos ügyintézések során is. A rendszer tehát minden olyan szituációban használható lesz majd, amelyben kiemelt fontosságú a beszélgetők érzelmi állapota. Az újonnan fejlesztett technológia támogatni tud bármilyen ügyfélkezelő rendszert, és növelni tudja annak működési sikerességét. Az értékesítő és ügyintéző cégek használhatják a rendszert az ügyfélszerzés- és megtartás hatékonyabbá tételére, azaz az ügyfél-elvándorlási mutató optimalizálásához, vagy saját ügyintézőik munkájának ellenőrzésére, továbbá az oktatás színvonalának fejlesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .