Bemutatkoztak a Colabs magvető befektetési programjának cégei

Négy hónap felkészülést és mintegy 100 millió forint befektetést követően teltház előtt mutatkozott be a Colabs Startup Center hat induló vállalkozása.  A Colabs Seed Programjába 125 jelentkezőből választották ki a finalistákat.

Május 30-án csodálkozva nézhettek mindazok a befektetők, üzletemberek, HR, marketing és kommunikációs szakemberek, akik szemtanúi lehettek hat új magyar startup vállalkozás útjára indításának. Az Odeon Lloyd Mozi közönsége ezúttal 15 hét intenzív termék- és üzletfejlesztésének eredményét szemlézhette a filmgyártás, a divat, a közösségi vásárlás, a karriertervezés, a zeneipar és a szerszámgyártás területéről.

A Colabs Seed Programja során a csapatok többek között olyan mentorokkal dolgoztak együtt, mint Gerényi Gábor az Index egyik alapítója, Karafiáth Balázs, a Carnation, illetve Vinnai Balázs, az IND Group alapítója. A startupok egy része a szakmai támogatás mellett már kezdő befektetést is kapott, összesen csaknem 100 M Forint értékben. „Mindegyik bemutatkozónk nagy növekedési potenciállal és nemzetközi ambíciókkal vág neki az útnak” – mondta Borbély Gábor a Colabs egyik társalapítója.

„Seed (azaz a kockázati tőkést megelőző) befektetői programunk keretében további szakmai és pénzügyi támogatásra számíthatnak terveik megvalósításában, és nyáron elindítjuk második programunkat is” – mondta Nagy Péter, a Colabs igazgatósági tagja, a Demo Day egyik házigazdája. A rendezvényen nemcsak befektetőkkel találkoztak a bemutatkozó csapatok, hanem többen első partneri megkereséseiket is elkönyvelhették a jelenlévő nagyobb cégek képviselőitől.

Röviden a hat startup-ról

Bandalizer

A szolgáltatás független zenészek számára nyújt személyre szabott marketingtámogatást. A rendszer eddig több mint ezer zenész, 160.000 dollár értékű digitális lemez eladásához járult hozzá korábbi letöltési és hallgatottsági adataik elemzése segítségével.

Internfish

Online karrier- és jövőkép építő szolgáltatás, mely gyakornoki- és önkéntes állásokat, valamint ösztöndíj-lehetőségeket kínál a fiatalok számára.

Kacheeng

A közösségi vásárlás új generációját képviselő alkalmazás, ami létező webáruházak rendszerébe beépülve vonja be a vásárlókat különböző akciók együttes használatára.

Protoblox

Moduláris műanyagipari szerszám- és prototípusgyártó rendszer, ami az iparágban jelenleg bevett eljárásokhoz képest a költségeket harmadára, a gyártási időt tizedére csökkenti.

xwabe

Közösségi alkalmazás, amely megoldást nyújt, az elsősorban lányok és fiatal nők millióit kínzó paradox helyzetre, amikor a zsúfolt ruhásszekrény előtt állva úgy érzik, hogy nincs mit felvenniük aznapra.

zinemath

A filmipar és a televíziós tartalomgyártás eddig elképzelhetetlen lehetőségeit kínálja. A rendszer segítségével a kamera 2D-s képével párhuzamosan, 3D-s téradatot is rögzít, mely töredékére csökkenti a ma elterjedt utómunka trükkök, effektek létrehozásához szükséges idő, és munka mennyiségét.

One thought on “Bemutatkoztak a Colabs magvető befektetési programjának cégei

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .