Blogzine

Wikitude – a kiterjesztett valóság platform

App fejlesztőknek jelent lehetőségeket és korlátokat a sógorék augmented reality alkalmazása. Izgalmas és egyben ijesztő lehetőségeke villant fel a bécsi székhelyú Wikitude: a szinte minden okostelefon platformra (iOS, Android, Windows, Blackberry, Symbian) elérhető apllikációval már az utcán járkálva is izgalmasabb a telefonunk képernyújét nézegetnünk az élőkép helyett.

A kijelzdőn ugyanis nem csak a kamer által közvetített valóság jelenik meg, hanem a geotaggel ellátott virtuális tér: így láthatjuk az éppen elküldött Tweeteket, Facebook status updateket, de a Wikipédia bejegyzéseket is. A Wikitude mára a világ legnagyobb virtuális és a valóság összekötésére használt platfrom lett, szerepel benne a TripAdvisor, a Booking.com vagy az Instagram is. Aki kiterjesztett valóság funkciókat szeretne alkalmazásaiba integrálni, elkerülheti a saját fejlesztést a Wikitude segítségével. A platformon már lehetőség van játékok fejlesztésére is.

Reméljük a császárvárosiakkal  a hazai fejlesztők sikeresen veszik fel a versenyt, hamarosan jön ugyanis a Tagomo, ami a közösség erejében bízva a felhasználóknak adna sokkal nagyobb teret a virtuális tartalmak térbeli elhelyezésére.

 

 

 

Megosztás