200 milliós Jeremie befektetés a Fürgefutárnak

Kétszázmilliós befektetéssel gyorsul tovább a Fürgefutár.hu – Internetes logisztikai szolgáltatóba invesztált a Euroventures.

A Euroventures az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül közel kétszázmillió forintot fektetett a Fürgefutár.hu-ba. Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75%-os növekedést produkált. Tavaly elérte a 150 millió forintos éves árbevételt.

Ügyfeleinek eddig 350 millió forintot takarított meg azzal, hogy a legnagyobb futárszolgálatok szolgáltatásait a legkedvezőbb árakon nyújtja.

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok nagy forgalmú ügyfelek számára jelentősen kedvezőbb árakat tudnak biztosítani. A Fürgefutár.hu mindenkinek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetőséget nyújt csomagküldésre Magyarországon belül és külföldre az általa elért kedvezőbb áron. Úgy kínálnak alternatív logisztikai megoldást, hogy az eseti vagy rendszeres csomagküldők oldalukon egy helyen hasonlíthatják össze és vehetik igénybe vezető futárszolgálatok szolgáltatásait. A cég partnerei többek között a GLS, G4S, UPS, WEBOX, X1, TNT és a HDT. A Fürgefutár.hu a hazai piacon elsőként vezette be ezt az üzleti modellt. Az alapítóhoz csatlakozó Varga Ákos dolgozta ki a vállalat működési folyamatait, Eric Hofer pedig a cég saját tulajdonú logisztikai szoftver megoldásnak fejlesztését kapta feladatul.

furgefutar1

A Fürgefutár.hu fennállása alatt eddig több mint 100,000 küldemény gyors, ajtótól ajtóig történő célba juttatását biztosította. A mostani közel 200 millió forintos tőkebefektetésből fejleszteni és terjeszkedni fognak.

“Célunk, hogy Közép- és Kelet Európa első számú csomagküldést közvetítő szolgáltatójává váljunk. A Euroventures befektetésének köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felgyorsítsuk növekedésünket, és további fejlesztéseken keresztül megvalósítsunk egy olyan élvonalbeli logisztikai rendszert, amely még inkább hatékonyabbá és rugalmassá teszi működésünket.,” – mondta Colin Snead. “A Fürgefutár.hu Magyarország leggyorsabban növekvő internetes logisztikai szolgáltatója. Az alapítók rátermettségét és elkötelezettségét a cég eddigi eredményei is alátámasztják.  Reméljük, hogy a befektetésünkkel tovább  gyorsíthatják a növekedési ütemüket és elkezdhetnek terjeszkedni a régióban,” – mondta Tóth Zoltán a Euroventures igazgatója.

A befektetőről:

A Euroventures Közép-Kelet Európa egyik legrégebben működő, vezető, független kockázati és magántőke befektetője. 1989 óta négy befektetési programot kezel / kezelt. Olyan vonzó iparágakban működő, tőzsdén nem jegyzett cégekbe fektet, ahol a kiváló menedzsment társai lehetnek abban hogy kiemelkedően sikeres regionális vállalatot hozzanak létre. Ez a megközelítés jellemezte az eddigi közel 50 korábbi és jelenlegi befektetésüket is.

A cég 2009 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, mely a Svájci–Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások – társbefektetők bevonásával történő – tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2015. december 31-ig tart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .