Blogzine

Magyar designerek Bécsben

14 magyar tervező március 9-17. között a Bécsben megrendezett Wohnen & Interieur nemzetközi lakberendezési, bútor és design kiállításon mutatkozott be.

A magyar standon a hazai design legjobb termékei jelentek meg, az üvegművészettől az egyedi tervezésű bútorokon, lakástextíliákon át a formatervezett gyerekbútorokig. A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg.

A Wohnen és Interieur kiállítás 120 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor eredeti megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.

A Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra egyedi fejlesztésű hangrendszerét és akusztikus bútorait kimagasló érdeklődés övezte. A tervező belsőépítészek és előkelő galériák és bemutatótermek konkrét érdeklődéséről számolt be.

A világítástechnika- és designt Radnóti Tamás és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be.

Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, Rácz Anikó (Hannabi) és Bloch Gábor. A három tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.

 

 

Gulyás Judit nívódíjas textilművész különleges szőnyegkölteményei és Regős Anna textil-iparművész elegáns lakástextil kreációi fokozták a magyar stand sokszínűségét és egyediségét.

Az üvegművészet terén a szakma figyelmét Edőcs Márta iparművész páratlan ékszerei és lakberendezési kiegészítői, továbbá Kiss Szabolcs formatervező egyedülálló tulipán üvegkádja keltette fel.

A legnagyobb érdeklődést a Tóth Kata és Horváth Attila által tervezett Kattuska gyerekbútorok váltották ki.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük