BlogzineHazai pálya

Rapid randin a tőkésekkel – mutasd be a startupod másként!

Vadonatúj, a régi sémákkal szakító startup versenyt honosít meg a Startup Networking konferencia keretein belül a rendező cég. Nyilvános előadás helyett a tíz döntős cég személyes, négyszemközti „rapid randi” jellegű találkozókon mutatkozhat be a tőkéseknek. Blogunk az esemény kiemelt médiapartnere.

A hagyományos startup rendezvényeken a finanszírozási forrást kereső vállalkozóknak jellemzően több száz árgus szempár, a projekten fogást kereső kockázati tőkések, kamerák kereszttüzében kell tudniuk néhány mondatban, blikkfangos prezentáció kíséretében bemutatniuk vállalkozói ötletüket. Lámpalázasan ez bizony nem könnyű feladat, márpedig igen sok múlik az első benyomáson.

A május 7-én megrendezésre kerülő Startup Networking konferencián azonban nem kell ettől tartani. A jelentkezők közül előzetesen kiválasztott 10 sikeres ötletgazda ugyanis négyszemközt, a konferencián résztvevő öt befektetőnek külön-külön mutathatja be projektjét, megspórolva ezáltal a nyilvános prezentáció kellemetlenségeit.

A startup rapid-randira beérkező pályázatok közül szakértőkből álló zsűri választja ki azt a tíz legígéretesebb projektet, amely május 7-én részt vehet a négyszemközt zajló prezentációkon.

A budapesti Kolor Bárban megrendezésre kerülő konferenciára, illetve a startup bemutatkozóra bármely iparából regisztrálni lehet, eddig IT, telekommunikáció, gépipari, könnyűipari, építőipari, logisztikai és élelmiszeripari pályázatok érkeztek.

A konferencia programja: http://extremenet.hu/startupkonferencia/

 

Médiatámogatók: Insiderblog.hu, Origo, Kreatív 

Megosztás