Csúszik a Jeremie 3 döntés

Blogunkon is beszámoltunk róla, hogy nagyon szűkösre tervezték az eredeti határidőt.

A mostani körben összesen 12 milliárd forint a tét, négy alap juthat 3 milliárd támogatáshoz.

Az eredeti határidő  2013. április 19., (péntek), 9:00 és 12:00 óra között volt.

A mai hír szerint eredmény csak 2013. június 21. napjáig lehet. Korábban még június 4-ig ígérték a döntést. Indoklás a csúszáshoz nem érkezett.

Az INSIDER piaci információi szerint csaknem 16 pályázat érkezett és ebből állítólag 8 pályázat is komoly esélyekkel indult. A döntés elhalasztásának az egyik vélt okat tehát az “erős” pályázatok nagy száma lehet.

Érdemes megjegyezni, hogy a Jeremie 1 tőkealapok kihelyezési ideje idén december 31-vel lejár és több olyan tőkealapok (piaci sejtések alapján akár 2-3 tőkealap is) lehet majd, amely nem hívja le a teljes rendelkezésre álló befektetési keretét. Az így nem elköltött keret a jelenlegi szakmai becslések alapján akár 2-3-4 új tőkealap beindítására is alkalmas lehet, azaz több milliárdos keretet jelenthet.

Arra nincs információnk, hogy ez a szabályok értelmében mondjuk a Jeremie 3 “erős” pályázataihoz felhasználható lehet-e ez a Jeremie 1-ből “bentragadó” keret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .