BlogzineHazai pálya

A Docleré lett a NetLock

A Docler Investments 2012 elején vásárolt többséget az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltatóban, most 100%-ra növelte tulajdonrészét. Most a cég egyik alapítója, Rózsahegyi Zsolt távozik az ügyvezetői posztról, utódja Molnár Ferenc lesz.

 

A Docler cégcsoport befektetésekkel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. 2012 elején vásárolt többségi tulajdonrészt az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltató vállalatban, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet most érvényesített.

2013. júliustól a cég egyik alapítója, Rózsahegyi Zsolt távozik az ügyvezetői posztról, melyet 1996 óta töltött be. Az ügyvezetői feladatokat a NetLocknál 2010 óta dolgozó Molnár Ferenc veszi át. A szinergiák erősítése érdekében az immáron 100%-os Docler cégcsoporttag, a NetLock Kft. a székhelyét is a Docler Irodaházba helyezi át.

 

A legnagyobb hazai online cég székháza: Docler Holding
A legnagyobb hazai online cég székháza: Docler Holding

A Docler továbbra is az innovációt, az internet és mobil-alapú megoldások fejlesztését valamint piaci bevezetését tartja szem előtt a NetLock-kal együttműködve. Ennek keretén belül az a cél, hogy a NetLock további hazai valamint nemzetközi partnerekkel alakítson ki együttműködést, bővítse üzleti portfólióját.

 

„Stratégiai együttműködésünk már több mint másfél éve tart a Docler cégcsoporttal. A tulajdonosváltást követően várhatóan egyre szorosabbra fűzzük a szálakat, azonban az önállóságunkat továbbra is megőrizzük, tevékenységi területünk, valamint az elektronikus szolgáltatási piacon tervezett növekedési célkitűzéseink nem változnak” – mondta el Molnár Ferenc, a NetLock Kft. új megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Molnár Ferenc 2010 óta irányítja a CityPass intelligens kártyarendszer és egyéb NetLock termékek fejlesztését kutatás-fejlesztési osztályvezetőként. A NetLock Kft. új ügyvezetője programozó matematikusi és matematikatanári végzettséggel rendelkezik. Korábban a Bull Magyarországnál dolgozott rendszerintegrációs igazgatóként, azt megelőzően pedig a Freudenberg IT Hungary Kft-nél vezette a szoftverfejlesztési csapatot.

 

 

 

 

A Docler Investments Kft.-ről:

A Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázati tőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. Célja, hogy elkülönült szervezeti keretek között, a legmagasabb szakmai standardoknak megfelelően, professzionálisan segítse a cégcsoport felvásárlási és befektetési feladatait. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket, amelyek nem csak tulajdonosaik, hanem szélesebb közösség, de akár az ország  számára is  képesek értéket teremteni. A Docler Investments a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület teljes jogú tagjaként annak szakmai és etikai standardjai szerint működik.

 

A NetLock Kft.-ről

A Docler cégcsoport tulajdonában álló NetLock az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora Magyarországon. Minősített hitelesítés-, időbélyegzés- és archiválás-szolgáltató, PKI tanácsadó és PKI rendszerintegrátor vállalatként az elektronikus üzleti megoldások technológiai és jogi szakértője, szállítója.

 

A NetLock az első, a közigazgatásban is elfogadott hitelesítés-szolgáltató Magyarországon. Olyan innovatív megoldásokat kínál hazai és nemzetközi partnerei részére, mint például az elektronikus számlázás, az eArchiválás, az elektronikus másodbizonylat megőrzés, az üzleti kommunikáció titkosítása SSL tanúsítványokkal vagy a CityPass intelligens kártyarendszer. Miközben lehetővé teszi, hogy ügyfelei e-tudatossá, és ez által versenyképesebbé váljanak, maga is tudatosan keresi az elektronikus üzleti folyamatok minél szélesebb körű felhasználási lehetőségeit, így folyamatosan csökkenti környezeti terhelését. A NetLock világszerte mint megbízható legfelső szintű hitelesítés-szolgáltató szerepel a jelentősebb operációs rendszerekben – Windows (XP, Vista, Windows 7), Mac OS X, iOS (iPhone, iPad), Android OS –, a legfontosabb böngészőkben  – Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Safari – és levelező alkalmazásokban – MS Outlook, MS Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Mac OS Mail.

Megosztás

2 thoughts on “A Docleré lett a NetLock

  • prospero

    bocs, csak kérdezem ez nem azt jelenti, h rosszul teljesített a cég és a befektető ezért megszerezte a többséget? vélhetően az ügyvezetés is ezért távozik, vagy vmit rosszul dekódolok?

    Reply
  • prospero

    Helyesbítek, belső infok szerint ez egy „előre rögzített, 3 lépcsős felvásárlás” volt… Bocsánat, rosszul kommenteltem. Van ilyen, bizony.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük