IneTracker: nyomkövetés ingyen

Ingyenes, androidos GPS nyomkövető alkalmazást mutatott be a magyar fejlesztésű IneTrack. Az ilyen rendszerek többnyire drága szolgáltatások részei voltak mindeddig.

Az új, real-time szolgáltatás az edzésnapló appokhoz hasonlít, de képes statisztikák, kimutatások, és menetlevél készítésére is.

Az IneTracker egy GPS tracker alkalmazás, mely folyamatosan rögzíti a felhasználó aktuális pozícióit. A pillanatnyi helyzet élőben követhető az IneTrack nyomkövető rendszerében, ahol a megtett útvonal és a statisztikák is lekérdezhetőek. Az aktuális pozíció másokkal is könnyen megosztható, így az ismerősök, üzleti partnerek is tudhatják, merre jár a felhasználó.  Az alkalmazás gyalog, kerékpáron vagy akár gépjárműben is használható. A megtett útvonalakat a rendszer korlátlan ideig tárolja.

A nyomkövetés pontossága a mobilalkalmazás főképernyőjén található potméter segítségével állítható be. A bal oldali állásban a készülék kevesebb energiát fogyaszt, a jobb oldaliban viszont részletesebb útvonalat rögzít. Az intelligens algoritmusnak köszönhetően a program képes észlelni, ha épületen belül vagyunk, ezáltal csökkenti az energiafelhasználást. A pozíciók mobilinternet-kapcsolaton keresztül jutnak el az IneTrack nyomkövető rendszerébe, de az alkalmazás hálózati kapcsolat nélkül is tárolja a begyűjtött pozíciókat. Aktív kapcsolat esetén az adatok automatikusan szinkronizálódnak az IneTrack felhőbe.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google PlayStore-ból. Telepítés után regisztrálni kell az app.inetrack.com oldalon, majd a párosítás elvégzésével indulhat is a nyomkövetés. A készülék élőben, az IneTrack rendszerében egy térképes felületen követhető. Egy kiválasztott időszakra lekérdezhető a megtett útvonal a hozzá tartozó kiegészítő adatokkal együtt (sebesség, magasság, megállások). A felület jobb oldalán egy automatikusan generált menetlevél található napi bontással. A menetlevél tartalmazza a napi statisztikákat: vezetési idő, átlagsebesség, megtett távolság. Az adatok Excel és PDF formátumba is kiexportálhatóak. A térkép alatt egy sebesség-grafikon látható, mely az IneTrack flottakövető rendszerében például üzemanyagszint megjelenítésére is alkalmas.

Az ingyenes alkalmazás célja, hogy a felhasználók éles környezetben, kötöttségek nélkül is kipróbálhassák az IneTrack nyomkövető rendszerét. A program kiválóan alkalmas autóban való használatra, de akár túrák, sporttevékenységek közben is hasznos lehet. Ha az alkalmazás alapfunkcióin túl a felhasználónak flottakövetésre, üzemanyagmérésre, ajtónyitás-érzékelésre, vagy egyéb kiegészítők csatlakoztatására is szüksége van, akkor kifejezetten az erre a célra fejlesztett GPS trackereket ajánlják, melyek az IneTrack weboldalán online megvásárolhatóak.

Az alkalmazás jelenleg béta fázisban van, és folyamatos fejlesztés alatt áll, a fejlesztők minden észrevételt, hibabejelentést szívesen vesznek. A béta tesztidőszak alatt az ingyenes aktivációs kódok korlátozott számban érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .