BlogzineHazai pálya

Új alap a 3TS-től

A 3TS Capital Partners TCEE Fund III néven új alapot indított 103millió Euro Tőkével. A célvárosok: Bécs, Budapest, Bukarest, Isztanbul, Prága és Varsó.

 

A 3TS Capital Partners, Közép-Kelet Európa egyik vezető kockázati- és magántőke befektetője 103 millió Euro (136 millió dollár) tőkével elindította legújabb alapját. Az alap elsősorban információtechnológiával, internettel, médiával, telekommunikációval, valamint információtechnológián alapuló szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozásoknak biztosít növekedési tőkét. “A sok tekintetben nehéz piaci körülmények ellenére az idei év jól alakul a 3TS számára. Két szakmai befektetői exitet már lezártunk a tavasz folyamán (Solve Direct, Investor.BG) és két további exit áll előkészítés allatt. Jelentős dolog ma Európában egy több mint 100 millió eurós alapot létrehozni, és különösen örvendetes, hogy a befektetők fantáziát láttak egy közép-kelet európai alapban” mondta Pekka Mäki a 3TS ügyvezető partnere. “Az új alap segítségével jó néhány további, gyors növekedésű vállalkozás terjeszkedését tudjuk majd segíteni tőkével vagy kivásárlás útján. A lehetséges befektetési célpontok listáján számos egy-egy országban már piacvezető és nemzetközi sikert elérni kívánó vállalkozás szerepel,” tette hozzá Daniel Lynch a 3TS másik ügyvezető partnere. A TCEE Fund III intézményi befektetői között megtaláható a Cisco,az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), az Európai Befektetési Alap (EIF) és az OTP Bank. Várható, hogy a befektetők listája még bővül majd a következő néhány hónapban. Az új alappal a3TS által eddig összesen kezelt összeg meghaladja a 300 millió Eurót. A 3TS aktív portfóliója jelenleg 11 befektetésből áll. A listán szereplő cégek között megtalálható az Avangate (Románia), a BKS (Csehország), eCift (Törökország), Piano Media (Szlovákia), BKS (Csehország) valamint a ClickAd és Rankomat (Lengyelország).

euro_szep

 

A terv évi 3-5 új befektetés a közép-kelet európai regióban a Baltikumtól a Balkánig. Az új befektetések összege várhatóan 2 millió Euro és 10 millió Euro között lesz cégenként, de ettől a sávtól kivételes esetekben el lehet majd térni. 3TS Capital Partners A 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com) Közép-Kelet Európa egyik vezető kockázati- és magántőke befektetője, amely az egész régióban aktív bécsi, budapesti, bukaresti, isztanbuli, prágai és varsói irodáján keresztül.

A 3TS által megcélzott szektorok listáján megtalálható az információtechnológia és internet (szoftver, hardver, mobil alkalmazások,elektronikus kereskedelem, közösségi alkalmazások, stb.), média és telekommunikáció valamint az információtechnológián alapuló szolgáltatások (fogyasztói és üzleti szolgáltatások, egészségügyi szolgáltatások, stb.). A 3TS jelenlegi és korábbi, összesen több mint 300 millió Euro összegben létrejött alapjaiba – mások mellett – befektetett a Cisco, az EIF, az EBRD, az OTP Bank, a Sitra és a KfW.

Megosztás

One thought on “Új alap a 3TS-től

Comments are closed.