Lúzer voltam: lekéstem 2 Hackatont! Vazz!

Shy társszerzőnk fölöttébb szerény, ha magáról van szó (sic!) és elfelejtett (vagy nem akart??) minket meghívni a hétvégi eseményére. Arról, hogy mennyire killer volt a hétvégi Hackaton – igen a Facebook-ról értesültünk. Még jó, hogy van FB! Like és hajrá Shy!

Szóval a hétvégén vmi hiper nagy dolog történhetett, mert két Hackaton is volt egyszerre. És lekéstük — bár a királyi többes nem igaz! Mert inkább “én” késtem le és ezért full lúzer vagyok! Vazzz!

Az egyiket a hazai mobilvilág nagy üdvöskéje (egykori projektem, akiben lévő minimál opciómat sajna egy másikra anno becseréltem…) tartotta. Ő a legendás DISTINCTION – éljen!

Distinction Hackaton - ezt a képet tudtuk levadászni az FB-ről, király lehetett!!
Distinction Hackaton – ezt a képet tudtuk levadászni az FB-ről, király lehetett!!

A Distinctionos fiúkról annyit kell tudni, hogy egyik első start-up-om között volt (még a Valley Connect-es vintage időszakból – anno 2012), akik bizony péntekről szombatra utasítottak el egy 260 milliós term-sheet-et (valóban!). Pedig az azt adó Jeremie 1-es befektető nem a mostaniakból való volt és nagyon korrekt, felkészült, profi, és angol nyelven írt szerződést tett elénk. Aztán a DISTINCTION vezetője, Orosz Bálint fellépett a Nokia World-on mega-multik között, kicsiny start-up előadóként. Bálint az az ember, aki a jövőbeli “entrepreneur” igazi  megtestesítője. Ha megkéred, hogy beszéljen a cégéről, akkor egyből angolul levág egy vérprofi pitchet, úgy ahogy a Valley-ben sem látnád… Szóval Bálinték hívtak, csak a Mini Cabrio-om hétvégi hiánya miatt nem tudtam elmenni… Pedig klassz volt és celebek is voltak!

d2

 

És a másik helyen, ahová viszont Shy nem hívott minket, ott volt a “krém”: megjelent nem öltönyben (!)….

Éppen érkezik a kormányzati celebritás, aki igazi sztár egy start-up eseményen!
Éppen érkezik a kormányzati celebritás, aki igazi sztár egy start-up eseményen!
Bacsa Laci házigazda illőne fogadja és kalauzolja a hiper-state-celeb-et! Welcome!
Bacsa Laci, Demola főnök és házigazda  illően fogadja és kalauzolja a hiper-state-celeb-et! Welcome! Ki is ő??

Nos aki megérkezett a Hackaton-ra, az nem más, mint…. mint Cséfalvay Prof. Aki a kormányban egyre inkább a start-up-ok hivatalos embere és szerintem az “nagy megmentőnk ” lesz. Ott volt a zsűriben Szluha Dénes, akit régóta várunk, hogy valamit csináljon végre a Kairos új tőkealap egyik vezetőjeként (a szakma nagyon bírja Dénest, de lassan kezdünk csalódni benne, mert semmit nem csináltak eddig…) és ott voltak tucatnyian, akik versenyeztek. És ez nagyon szuper, szerintem fantasztikus lehetett az FB-képek alapján. Nézzétek:

s6

s11

s8

És a fotók alapján Shy így megcsinálta az eddigi Hackaton sorozat csúcsát és ezért nagyon gratulálunk neki. Sokat hajtott és szenvedett, mert először senki nem akart mellé állni – de sikerült és egy igazán egy szuper sztár eseménnyé nőtte ki  magát a dolog!

Éééljen!!
Éééljen!!

Házigazda Demolának köszönjük a fotókat, amiket ITT tudtok tovább nézegetni. És Shy-tól kérjük, hogy ha megint ilyen szuper lesz az aktuál cucc, akkor a haverokat is hívd meg léci :-))

Éljen a sok Hackaton, csak így tovább Distinction és Shy!!!  

 

 

 

13 thoughts on “Lúzer voltam: lekéstem 2 Hackatont! Vazz!

 • 2013. október 8. kedd at 09:08
  Permalink

  Én csak a Distinction-ös bulit “késtem” le, ezért a Hackathon-Demola-ról tudok nyilatkozni. Tényleg csúcs volt. A Hackathon események egyik szponzoraként jó látnunk, hogy milyen profi rendezvény kerekedett mostanra belőle. Úgy tűnik ezt “nagyjaink” is elismerik, legalábbis jelenlétükből (meg két nappal korábbi megnyitó beszédeikből erre következtetek). Jól szervezett esemény, tapasztalt házigazdák, lelkes startup-erek, az időről-időre kontrasztként szándékosan elhelyezett spontaneitás pedig csak segít kihangsúlyozni rendezvény a profizmusát ;-).
  Jelentem, mi a Kairos-nál dolgozunk ám, mégha ez kívülről esetleg kevésbé is látszik. Van már befektetésünk és persze előkészítés alatt a következők is, de be kell valljam nem egyszerű a dolog, viszont bízunk benne, hogy az (esetleg államilag is megtámogatott) vérprofi inkubátorok majd javítanak a helyzeten. Hajrá mindenki! Kölcsönösen nagy az elvárás! Szerencsére van hova közösen fejlődnünk.

  Reply
  • 2013. október 8. kedd at 11:03
   Permalink

   Köszönjük Dénes, bocsánat nem tudtam, h van már befektetések. Melyik? Publikus már? Léci oszd meg velünk. Köszönöm!

   Reply
 • 2013. október 8. kedd at 12:22
  Permalink

  Szia Csabi,

  Azt sem tudtam hétvégén, hogy fiú vagyok-e vagy lány. Pénteken a Gazellák sebességével rohanjunk át a versenyre… Ahol teltház volt.
  Nekem ennek ellenére az a gyanúm, hogy rajta vagy a meghívottak listáján. Vasárnap 11-íg aludtam… :-) durva hét volt, de legyen inkább sok ilyen.

  Köszi az Insider infót…
  Shy

  Reply
 • 2013. október 8. kedd at 12:35
  Permalink

  Shy, Téged ismerve már biztos talpon vagy :-)) és gondolom este itt az Unplugged-en ott leszel :-)) hajrá!!

  Reply
 • 2013. október 8. kedd at 14:11
  Permalink

  sztem csak egy hackathon volt a hétvégén, az pedig a distinctioné volt.
  nem értem, h miért kell hackathonnak hívni valamit, aminek semmi köze nincs hozzá!

  – a hackathon jobb helyeken arról szól, hogy rövid rendelkezésre álló idő alatt fejlesztőkből, dizájnerekből és kreatívokból verbuválódott csapatok ÉPÍTENEK egy funky terméket, általában valamilyen meghatározott tematikán belül.

  A Hackathon-in-a-box (továbbiakban HIB) ezzel szemben valamilyen ötletverseny, vagy mi. Ahol fogalomzavarban szenvedő coacherek ijesztik el vagy tömik tele az “utánpótlás” fejét hülyeségekkel.

  Reply
 • 2013. október 8. kedd at 16:56
  Permalink

  Kedves Troll,

  Köszönöm a kritikát, szívesen meghívlak egy versenyre, ha megadod az e-mail címed.
  A megjegyzésed sajnos azokat sérti, akik két napig azon dolgoznak, hogy jobban működjön az ötletük.

  Egyébként trollnak lenni mindig könnyebb mint bármit letenni az asztalra.
  Üdvözlettel
  Turcsán Tamas Péter (Shy)
  Hackathon-in-a-Box és Mobil Weekend alapító

  Reply
 • 2013. október 9. szerda at 15:37
  Permalink

  ” A nemzetközi hackathon modell (hacking+marathon) itthon is sikeres.”

  WTF?? nem akarok én trollkodni, csak érdekel, hogy miért kell nemzetközi hackathon modellre hivatkozni, amikor köze nincs hozzá…

  “A hackathon (also known as a hack day, hackfest or codefest) is an event in which computer programmers and others involved in software development, including graphic designers, interface designers and project managers, collaborate intensively on software projects. Hackathons typically last between a day and a week in length. Some hackathons are intended simply for educational or social purposes, although in many cases the goal is to create usable software. Hackathons tend to have a specific focus, which can include the programming language used, the operating system, an application, an API, the subject and the demographic group of the programmers. In other cases, there is no restriction on the type of software being created.”

  Reply
  • 2013. október 9. szerda at 21:23
   Permalink

   Szerintem csak az eredmény számít. Ragaszkodhatunk fogalmakhoz, definíciókhoz, de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy vannak olyanok akik csinálnak valamit.
   Örültem, hogy volt Distinction Hackathon, sőt beszéltem is velük, hogy dolgozzunk össze. Végül jól el volt mindenki a saját rendezvényén. Hidd el kedves Troll barátom, vannak akiknek még az ötletét kell összerakni. Igen lehetne ideathon, de az eléggé idegenül hangzana. Sajnálom, de a kedvedért nem változtatunk nevet.

   Reply
  • 2013. október 9. szerda at 22:15
   Permalink

   Lassabban gépelek, hátha úgy megérted. Van köze a HIB-nek a nemzetközi hackathon modellhez – itt is rövid idő alatt hackelnek össze lelkes emberek valamit. Igen, jellemzően nem kódolnak, hanem startupot álmondnak. Újszerű, innovatív értelmezés! A Hackathon szóban vajon szerepel olyasmi, ami korlátozza a hackelés értelmezését kódolásra? Jé, nem. Lehet, hogy nem a legszerencsésebb névválasztás, de nem a fehéret nevezik feketének, hanem a téglaszínt vörösnek, oh dear oh dear.

   TL;DR: http://goo.gl/cyZY8v

   Reply
 • Pingback: SZAVAZZ! 2013-as start-up évértékelő | Insider Blogzin

 • Pingback: SZAVAZZ! 2013-as start-up évértékelő | MyCo Incubation

 • Pingback: VOTE! 2013 start-up year of assessment | MyCo Incubation

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .