Blogzine

Forráshiánnyal küzd a fiatal vállalkozók kétharmada

A fiatal vállalkozók kétharmada küzd forráshiánnyal nemzetközi szinten.

Mintegy felük szerint az új, innovatív finanszírozási források és az adókedvezmények jelenthetnek megoldást pénzügyi gondjaikra – derül az EY legfrissebb nemzetközi felméréséből, amelyben ezer, negyven év alatti üzletembert kérdeztek meg.

A fiatal vállalkozók 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehéz a forráshoz jutás. Ez különösen bonyolult azok számára, akik új szolgáltatást vagy terméket szeretnének bevezetni a piacra. 49 százalékuk úgy véli, hogy az új, innovatív finanszírozási források segíthetnek pénzügyi gondjaikon. Ezek közé tartozhatnak például a közösségi és a mikrofinanszírozási formák – derül ki az EY felméréséből, amelyben ezer, negyven év alatti vállalkozót kérdeztek meg a világ 20 legfejlettebb országából.

„A vállalkozók, különösen a fiatal üzletemberek sikere alapvető fontosságú az Európai Unió gazdasága számára, ahol az új munkahelyek 85 százalékát a vállalkozások biztosítják. A felmérésből is kitűnik, hogy nemcsak az üzletmenetben kell innovatívnak lenniük a vállalkozóknak, hanem a korábban kevésbé alkalmazott finanszírozási formákat is meg kell találniuk a talpon maradás és a fejlesztés érdekében. Igaz ez Magyarországra is, ahol egyre bővül az alternatív források skálája, mint például a Jeremie és más finanszírozási programok” – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.

A nemzetközi válaszadók legtöbbje, 41 százaléka szerint a kormányzatok adókedvezményekkel segíthetnék forráshoz jutásukat. A lista második helyén az egyszerűbb szabályozási környezet, harmadikon a kockázati tőkebefektetésekre vonatkozó adókedvezmény szerepel.

A fiatal vállalkozók 77 százaléka tagja valamilyen klubnak, vagy az EY Az év üzletembere programhoz hasonló támogató szövetségnek. A felmérés szerint ez kulcsfontosságú lehet a fiatal vállalkozók számára, hiszen az üzleti mentorral rendelkezők mindössze 22 százaléka bukik bele a vállalkozásba. Akiknek nincs ilyen hátországa, azok között 50 százalék ez az arány – derül ki az EY jelentéséből.

Megosztás