Blogzine

900 millió a régiós orvos adatbázisnak

900 millió forint befektetés érkezett a legnagyobb kelet-közép európai orvos adatbázist létrehozó céghez.

Az online orvosi időpontfoglalást nyújtó cégek közötti piacvezető pozíció megszerzése Lengyelországban és Csehországban, továbbá a rekordnövekedés a kelet-közép-európai piacokon meggyőzte a befektetőket arról, hogy érdemes megemelni a DocPlanner csoportnak szánt befektetés összegét 660 millió forintra.

Összességében a cég 900 millió forint támogatást kapott a DocPlanner csoport fejlődésének elősegítéséhez, amelybe a DocPlanner.hu is beletartozik. A megemelt támogatást arra fogják felhasználni, hogy az internetes időpontfoglalási rendszer funkcióit más weboldalakon is bemutassák.

logo-big-hu

A DocPlanner.com-hoz olyan weboldalak tartoznak, amelyek megkönnyítik az interneten történő orvoskeresést, illetve az orvosi időpontfoglalást.  A cég 25 országban van jelen a világ minden részén. Az előző évben 20 weboldal indult. A magyar portál, a DocPlanner.hu, az egyik legkésőbb létrehozott oldal. 2013 áprilisától létezik.  Az elmúlt egy év során egymilló egyéni látogatója volt a DocPlanner.hu-nak.  A jelenlegi befektetők, a Point Nine Capital, az RTAventures és a Piton Capital elégedettségét megerősítette a DocPlanner csoport teljesítménye, és gyors fejlődése. Ezen okokból kifolyólag megemelték a befektetésre szánt összeget 900 millió forintra.  A megemelt összegű befektetések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a cég gyorsítson a nemzetközi terjeszkedés sebességén – új piacokra történő belépéssel, és a jelenlegi piacok dinamikus növekedésének elősegítésével. Mariusz Gralewski, a DocPlanner.com vezérigazgatója nem zárja ki a lehetőségét néhány külföldi szervezet megelőzésének sem, akik ezen a területen érdekeltek.

A legnagyobb olyan hellyé szeretnénk válni a weben, amely összeköti a pácienseket a közelükben megtalálható orvosokkal. Ez a vízió egyre inkább lehetővé válik, köszönhetően az elért támogatásoknak is. Tervezzük, hogy beruházunk az új piacok fejlesztésébe, amelyben benne foglaltatik a piacon már jelenlévő szervezetek megelőzése is. Először Törökországra és Oroszországra fogunk koncentrálni. A felhasználói forgalom nagysága alapján piacvezetők vagyunk Oroszországban – mondta Gralewski.

A DocPlanner.com csoport weboldalait  4,6 milló ember látogatja havonta, és az adatbázisukban több mint 1,3 milló orvos található meg. A csoport portáljai közvetítő szerepet játszanak a magán orvosokhoz történő időpontfoglalásokban, ezért hozzájárulnak  a sorbanállással, és a hosszú várakozással együttjáró problémák megszüntetéséhez – sok esetben, akár még éjszakára is van lehetőség időpontot foglalni.  2014 januárjában a havi foglalások száma meghaladta a húszezret. Minden hónap kétszámjegyű növekedést hozott ebben a mennyiségben. Összességében a páciensek több mint 200000 alkalommal használták az internetes naptárat az időpontfoglalásokhoz. A cég több mint 3000 ügyfélnek nyújt szolgáltatást az internetes foglalásokkal kapcsolatosan. Megközelítőleg 20000 orvos használja ingyenesen a weboldalt, amely lehetőséget biztosít nekik, hogy megfigyeljék a betegeik véleményeit, és ezekre válaszoljanak.  Minden eredmény egy 100 fős csapatnak köszönhető. Ez a vezető helyre pozicionálja a DocPlanner.com-ot az online orvosi időpontfoglalás területén. Ezzel a DocPlanner.com leelőzi a versenytársakat.

Nincsenek kétségeim afelől, hogy a közeljövőben az orvosi időpontokat kizárólag az interneten keresztül foglaljuk majd le.  A legjobban az a tény erősíti meg ezt az állítást, hogy a növekedés dinamikus és stabil az oldalainkon a lefoglalt időpontok tekintetében, továbbá a legtöbb páciens visszatér hozzánk, és ismét használja az internetes időpontfoglaló rendszerünket. – mondja Gralewski.   

A DocPlanner

A DocPlanner olyan online orvosi időpontfoglalást nyújtó weboldalak csoportja, amelyek lehetővé teszik a pácienseknek, hogy megtalálják a megfelelő orvost, megnézzék az értékeléseket, és könnyedén lefoglalják a találkozó időpontját. A DocPlanner csoport jelenleg 25 országban van jelen. A legnagyobb weboldalak Lengyelországban (ZnanyLekarz.pl), Csehországban (ZnamyLekar.cz), Oroszországban (DocPlanner.ru), Törökországban (MedMio.com), és Magyarországon (DocPlanner.hu) vannak.  Összességében 4,6 milló páciens látogatja az oldalakat havonta.

 

A Point Nine Capital

A Point Nine Capital egy berlini központtal rendelkező cég, amely a korai fázisú SaaS cégekkel, eCommerce startupokkal, online piacterekkel, továbbá ezekkel összefüggésben a vezető generációval kapcsolatos befektetésekben érdekelt.  A vállalat és a menedzserei számos rendkívül sikeres internetes céget támogattak. Ezek voltak a Brainly, Zendesk, DeliveryHero és a DaWanda.  További információ megtalálható róluk a www.pointninecap.com weboldalon.

 

RTAventures

Az RTAventures korai fázisú cégek finanszírozásában érdekelt kockázati tőkelap-kezelő vállalat, varsói központtal. RTAventures kizárólag a tehetséges vállalkozók, és csapataik támogatására összpontosít, akár az egészségügy, akár az internet területéről. A támogatás kockázati tőke bevonásával történik.  Az RTAventures 2011 folyamán került megalapításra Lubomir Jurczak  és Piotr Kulesza által.  A DocPlannert is beleszámolva négy befektetést vittek eddig véghez, kettő ezek közül valódi nemzetközi céggé vált, a másik kettő pedig az egészségügyben fejti ki a tevékenységét. További informácó megtalálható velük kapcsolatosan a www.rtaventures.com weboldalon.

 

A Piton Capital egy kockázati tőkelap-kezelő vállalat, amelynek székhelye Londonban található. Olyan online cégekkel kapcsolatos befektetésekre specializálódtak, amelyeknek hálózati hatásaik vannak. Ilyenek például az online piacterek, és a valutaváltók. Az alapító tagoknak jelentős vállalkozói, és befektetési tapasztalataik vannak. Többek között az alábbi cégeknél voltak közreműködő befektetők: Betfair, QXL Ricardo. A Piton jelenlegi portfóliójában olyan cégek találhatóak meg, mint a BullionVault, DaWanda és a FanDuel. További információért kérjük látogasson el a  http://pitoncap.com  weboldalra.

Megosztás