Itt a “magyar Taskrabbit”

Pénzért alkalmi munkát keresel? Feladatot adnál valakinek? Add el az időd, vedd meg mások idejét. Itt a Taskrabbit és az Airtasker magyar megfelelője a Coolquest.eu.

Aki időt nyer, életet nyer – tartja egy latin közmondás. De jobban belegondolva a rohanó világban nagyon csekély a sansz az időnyerésre. Az esélyek növelése sokszor már reménytelen a barátok, rokonok segítsége mellett is. A munka utáni otthoni rutin, a takarítás, főzés, kertgondozás mellett nagyon kevés idő marad élettel megtölteni az életet, kikapcsolódni és szórakozni. Az időnyerésre, a több szabadidőre talált megoldást egy új piactér, a Coolquest.eu.

A 2014 júliusában indított portál az elfoglaltaknak több szabadidőt, a ráérő egyetemistáknak és munkát keresőknek az időrabló feladatok elvégzése után pedig extra bevétel lehetőségét adja.

A Coolquestet két szerepben lehet használni: megbízóként és a feladatvállalóként. A több szabadidőhöz a megbízó juthat. A meghirdetett feladat megoldása során a feladatvállaló saját idejét fordítja arra, hogy a megbízónak időt takarítson meg, aki a kapott időért cserébe pedig pénzt fizet a feladatvállalónak.

Az időközvetítő alapszolgáltatása költségmentes, a regisztráció után azonnal használatba vehető. Négy fő irányban kínál rögtön szabadidővé váltható megoldásokat: a cica- és kutyagazdik állatmegőrzésre és sétáltatásra találhatnak megbízható feladatvállalót, a családosok bébiszittert hívhatnak segítségül, vagy a takarítást, főzést intézhetik el mással. A kerttulajdonosok a fűnyírásra, gazolásra vagy gyümölcsszedésre adhatnak fel hirdetést. A tanulók, egyetemisták pedig felkészítő tanárt kereshetnek, forrást a szakdolgozathoz, vagy akár DJ-t egy házibulihoz.

coolquest

Használata egyszerűbb, mint bármely közösségi oldalé: regisztráció utána saját fiókadatokat kell kitölteni, majd rögtön egy új feladatot lehet indítani, azaz időre váltani. A jelentkezési határidőhöz közeledve a megbízó kiválasztja a legalkalmasabbat, és kezdődhet a feladatvégzés. A végén a két fél értékeli egymást, így növelve az esélyeket a következő sikerekhez.

Add el az időd!

A prosumer fogyasztókat célzó és sharing economy teóriáját követő működési elv szignifikánsan megkülönbözteti a Coolquest-et a hazai és külföldi munka- és feladatközvetítőktől. Az újdonság, hogy a munkaközvetítők üzleti szférájával szemben az idő-adásvételi portála személyközi feladatokra fókuszál. Az itt igényelhető – és elvégezhető – feladatok éppen azért válthatóak könnyen időre, mert elvégzésükhöz nem kell speciális, kiemelkedő szakképzettség, elég a széles körben elterjedt tudás. Ennek köszönhetően a feladatvégzés hibalehetőségei is minimálisra csökkenek, így a megbízók bátran igényelhetnek segítséget ezekhez.

 

Globális versenytársak

Két feladatok közvetítésével foglalkozó oldal vált közismertté: a taskrabbit.com és az airtasker.com. A taskrabbit.com 25 ezer regisztrált felhasználóval, és 31 ezer Facebook követővel rendelkezik 2008-as alapítása óta, míg az ausztrál airtasker.com 40 ezer regisztrált felhasználót, és 18 ezer Facebook követőt szerzett 2011 óta. A taskrabbit alaptőkéje többkörös befektetéssel mostanra elérte a 37,5 millió dollárt, az airtasker pedig 3,5 millió dollárnál tart.

Miben más a Coolquest?

A külföldi feladatközvetítéssel foglalkozó portálok felhasználói magas szolgáltatói díjak mellett az elvégzett feladatok silány eredményére panaszkodnak. Ennek oka, hogy az ott meghirdetett specifikusabb feladatokra (pl. bútor-összeszerelésre) is licitálással lehet csak jelentkezni, így sokszor ugyan olcsó, de kétes minőséget kapnak.

Szemben a külföldi portálokkal, a Coolquesten a megbízó előre eldönti, hogy mennyit ér neki a feladat, majd saját belátása szerint választhatja ki a legalkalmasabbat, amihez az értékelési és hitelesítési rendszer nyújt segítséget.

3 thoughts on “Itt a “magyar Taskrabbit”

 • 2014. szeptember 28. vasárnap at 10:55
  Permalink

  Miért nem fog ez az üzleti modell és a site működni Magyarországon?

  A válasz egyszerű: Az árazás és a szolgáltatások fizikai mivolta miatt. Mert ugyan ki fog utazni X időt és Y költséget, hogy keressen 1000huft? Nagyjából senki. Persze biztos lesz 1-2-30 ember aki használja ezt a rendszert, de napi többtízezer üzletkötés biztosan nem lesz. Kedves és igényes próbálkozás, de ez az üzleti modell itthon halott.

  szvsz.

  Reply
  • 2017. május 1. hétfő at 19:14
   Permalink

   Erdekes modon emberek elmennek 500Ft oraberert allo munkat vegezni. Ezer mar budos?

   Reply
 • Pingback: Startup kudarcok - Mit csináltak rosszul? - 2. rész: Coolquest, alkalmi munka portál | Minner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .