Blogzine

Magyar startup siker Kaliforniában!

A Codie (korábban: Robophone) csapata is bekerült a világ 10 legjobb fiatal, egyetemisták által alapított startupja közé a hétvégén, Kaliforniában megrendezett Kairos Society éves versenyén.

A Kairos Society fiatal, egyetemista vállalkozókat tömörítő világszervezet, melynek célja, hogy a globális hálózatban rejlő lehetőségeket kihasználva olyan kihívásokra adjon választ amelyek akár több millió ember életét is megváltoztathatják.

A Kairos rendezvényén a legjobbnak választott 50, fiatalok által alapított startup kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A fiatal startupperek olyan megoldásokkal próbálják meg megkönnyíteni az emberek életét, mint a vércukrot is mérő okos kontaktlencse, digitális sztetoszkóp vagy például a csuklóra erősíthető személyes hőfok szabályzó.

„Óriási a vibrálás, hihetetlen látni, hogy 18-20 éves fiatalok hatalmas lelkesedéssel és profizmussal oldanak meg olyan problémákat amiket eddig még senkinek sem sikerült.” – mondja Marcsinák Zoltán a Kairos magyarországi elnöke.

 codie-robophone

A Codie csapata egy oktatási játékot készít, amely a programozás alapjait tanítja meg gyerekek számára. Ők azzal vívták ki az elismerést, hogy gyerekek százezreinek a jövőjére lehetnek hatással azáltal, hogy a kódolást elérhető közelségbe hozzák számukra. Az igazi kulcs az általuk kifejlesztett programozási nyelvben van, amely érthetővé teszi az algoritmikus gondolkodást.

“Örömmel láttuk, hogy minket is megtiszteltek azzal a bizalommal, hogy ilyen sikeres vállakozók körébe választott be minket a Kairos Society. Rengeteg kapcsolatot, lehetőséget kaptunk, többek között interjút adtunk az egyik legnagyobb helyi hírcsatornának és az egyik legismertebb szilícium-völgyi angyal befektetőnek mondhattuk el vállalkozásunk lényegét.” – mondja Lipécz Ádám és Holló András, a Codie alapítói.”

Megosztás