Hazai pálya

Amerikába reptet a Kairos Society!

2014. február 14-én a Kairos Student Venture Competition keretein belül választja ki a befektetőkből, üzleti szakemberekből álló nemzetközi zsűri azt a hallgatói projektet, amely a világ legjobb egyetemi vállalkozásai között mutatkozhat be az évente megrendezett Kairos Global Summit-on az USA-ban.


A Kairos Society Hungary immár második alkalommal rendezi meg hallgatói vállalkozásokra fókuszáló versenyét, a Kairos Student Venture Competitiont. A globális problémákra választ nyújtó, innovatív megoldások főképp az egészségügy és az oktatás területéről érkeztek, de van olyan is, aki a 3D nyomtatás aktuális kérdéseivel foglalkozik.
A verseny döntőjébe 8 project került be, akik az azt megelőző hetekben szakmai segítséget kapnak a felkészüléshez. A felkészítők többek közt olyan, a start-up világban jól ismert személyek, mint David Trayford és Weszl Miklós.

(https://www.facebook.com/events/1375713172675294/?ref_dashboard_filter=upcoming)
“A verseny óriási lehetőséget kínál a fiatal, tehetséges, egyetemista vállalkozóknak mivel nem csak a hazai start-up közösség szereplői, iparági szakértői és befektetők előtt prezentálhatnak, hanem a legjobb projecteknek lehetőségük lesz nemzetközi közönség előtt is bemutatkozni.”- mondja el Marcsinák Zoltán a szervezet alelnöke.
A versenyen a bemutatkozó projekteken kívül meghívott előadóként vesz részt az USA-ból érkező mindössze 22 éves Dale J. Stephens. Dale a 2011-es Thiel Fellowship tagja, aki ennek köszönhetően indította el fiatalokat inspiráló vállalkozását (UnCollege). A Peter Thiel által 2011-ben alapított ösztöndíj olyan 20 év alatti fiataloknak kínál 100 000 $ értékű pénzbeli támogatást, akik tudományos kísérleteket kívánnak végezni vagy start-upot akarnak létesíteni. Dale vállalkozása bíztatja az egyetemistákat, hogy a tradícionális felsőoktatás kereteiből kilépve a sikerhez szükséges képességeket, tapasztalatokat szerezzenek. Nemrég jelent meg Hacking Your Education című könyve.
A verseny 2014. február 14-én 13 órakor kerül megrendezésre, nézőként regisztrálni a www.kairossociety.hu oldalon lehetséges.

 

Website: http://www.kairossociety.hu/,  http://www.kairossociety.org/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1375713172675294/

PR video: http://vimeo.com/73872367

Megosztás