Blogzine

A Microsoft vezérének mutathatják be ötletüket a magyar fiatalok

Ismét bejutott egy tehetséges magyar csapat a Microsoft Imagine Cup globális döntőjébe. Idén is lesz magyar versenyző csapat a világ vezető technológiai-üzleti versenyének globális döntőjében. A Mistory egy olyan alkalmazással versenyzik majd, amelyik új dimenzóba helyezi a városnézést.

A Mistory egyetemistákból álló csapata képviselheti Magyarországot a Microsoft Imagine Cup globális döntőjében – jelentette be Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke szerdán Budapesten, a korábbi és jelenlegi Microsoft Imagine Cup résztvevőkkel tartott háttérbeszélgetésen.

A Microsoft a tehetséges fiatalok elkötelezett támogatója: a vállalat YouthSpark nevű, számos őket segítő programból álló globális kezdeményezésének része a Microsoft Imagine Cup is. A YouthSpark célja, hogy 2015-ig világszerte mintegy 300 millió fiatalnak nyújtson tudást és lehetőséget ahhoz, hogy könnyebben ki tudják használni a bennük rejlő lehetőségeket. Több mint 30 programmal és 350-nél is több fiatalokkal foglalkozó civil együttműködő partnerrel mindössze két év alatt a YouthSpark program már több, mint 227 millió fiatalnak segített a világ 100 országában” – mondta Jean-Philippe Courtois.

A magyar csapatok kiemelkedő eredményeket érnek el évről évre a Microsoft Imagine Cup versenyben, amely idén a 12. évébe lépett. Gratulálok és sok sikert kívánok a Mistory csapatnak, az izgalmas városnéző alkalmazás létrehozójának a globális döntőhöz!”

A Mistory csapat április végén nyerte meg Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjét, most pedig a regionális döntőben vívta ki a továbbjutás jogát. A legjobbak a globális döntőben a Microsoft vezérigazgatójának, Satya Nadellának is prezentálhatják ötletüket július 27-31 között Seattle-ben, ahol a zsűritől számos visszajelzést, tanácsot is kapnak majd. A technológiai partnerségen túl a legjobban teljesítő csapatoknak a projektjeik piacra viteléhez, – a verseny fődíjaiként – öttől ötvenezer dollárig terjedő pénzbeli támogatást is nyújt a Microsoft. A tavalyi döntőben a szegedi TEP csapata sikert sikerre halmozott a nemzetközi megmérettetésen virtuális állatkájával, amely mozgásra és egészséges életmódra ösztönöz.

A Mistory új élménnyé varázsolja a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték, több állomással, ahol különféle játékos feladatokat oldhatunk meg. A fiatal fejlesztőknek arra is van ötletük, hogy mindezt hogyan tudja használni az üzleti szektor vagy akár a turisztikai iparág.

A Microsoft Imagine Cup nem egyszerűen technológiai verseny: az egyetlen olyan a világon, amelyik kifejezetten diákoknak szól, és ahol nem elég egy ötletet megvalósítani, de azt egy működőképes vállalkozásként be is kell mutatni. Hogy a hazai csapatok esélyeit növelje, a Microsoft Magyarország idén is elindította az Imagine Cup Academy nevű képzését. A közel három hónapos felkészítés alatt a fiatal csapatok angol üzleti kommunikációt, prezentációs technikákat és üzleti képzést is kaptak a technológiai mentorálás mellett.

mistory

Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a Mistory képviselheti Magyarországot a Microsoft Imagine Cup globális döntőjében. A regionális döntőn bebizonyosodott, hogy a magyar fiatalok felkészültsége Európa élvonalában van. Külön öröm, hogy a sikerhez a Microsoft Imagine Cup Academy felkészítő programja is hozzájárulhatott” – mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója.

A Mistory Magyarország legjobb 16, fiatalokból álló alkalmazásfejlesztői csapata közül lett az első áprilisban, a helyi felkészítő szakaszra pedig rekordszámú, összesen 44 csapat jelentkezett idén. A Mistory alkalmazása a városnézést köti össze a kalandjátékok világával. Az applikációban az első, és eddig egyetlen elérhető város Budapest. A csapat felkérésére bárki írhat olyan érdekes fikciós történeteket a városról, amelyeknek a fővárosban sétálva a fehasználók maguk is részesei lehetnek. Aki például a „Gyilkosság a Deák téren” című sétára kattint, máris virtuális nyomozásra indulhat az ötödik kerületi Erzsébet téren található „startmezőről”. A képzeletbeli nyomkeresés során pedig megismerheti Budapest nagyon is valóságos nevezetességeit és rejtett kincseit. Így miután – egy különleges élmény során – megfejtették a rejtélyt és megtalálták a gyilkost, új szemmel nézhetnek a városra.

Rendkívül sokat tanultunk a Microsoft Imagine Cup Academy kurzusán és a helyi döntőben is. Óriási dolognak tartjuk, hogy mi képviselhetjük Magyarországot és nagyon komolyan készülünk a döntőre” – mondta Musicz Péter, a Mistory vezetője.

A Microsoft a tehetségre és a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. Az idei képzési szakasz bizonyította, hogy a magyar fejlesztők a globális színtéren is dúskálnak az életképes ötletekben. A döntő során mi magunk is sokat tanulunk majd tőlük, és azon leszünk, hogy minél több magyar fejlesztőt segítsünk ötletei megvalósításában” – tette hozzá Grósz Judit.

Megosztás