Blogzine

Shy, azaz Turcsán „Petőfi” Tamás parlamenti Startup „nemzeti dala”

Aki még nem látta volna, annak érdemes megnéznie blogunk egykori kulcsemberének, Turcsány Tamás Péternek (többünknek csak Shy, de a jövőben Shy-Petőfi Tamás :)  info-parlamenti szereplését és nem árt megszívlelni a „kiáltványban” megfogalmazott mondatokat. Az alábbi cikk a Digitalhungary.hu oldalon jelent meg. 

A Digital Hungary volt a közvetítője annak a vitaanyagnak, amely végül elhangzott az ötödik Információs Társadalom Parlamentjén.
Itt a videó róla.

 

 

Hatalmas vitát váltott ki a Facebookon az a vitaanyag, amely azért született, hogy megszondázzuk a startup világot.

Rengetegen elmondták a véleményüket és ennek összegzése összeállt egy prezentációvá, amely 2015. június. 18-án el is hangzott a Parlamentben, szakmai közönség előtt.

Úgy gondoljuk azoknak is érdekes lehet, akik nem lehettek ott az Információs Társadalom Parlamentjén, ezért teljes terjedelemben megosztjuk a beszédet. Úgy hisszük, – s azért beszélek többes számban, mert a hazai innovációs közösség nagyon is érdekelt a témában – hogy fontos, hogy elinduljon egy párbeszéd az állam és az innovációs ökoszisztéma szereplői között.

Az ilyen összefoglaló jellegű anyagok azért is fontosak, hogy lássuk idővel mit sikerült megvalósítani a célokból, mennyivel közeledtek az álláspontok.

A startupok és innovatív vállalkozások továbbra is abban bizakodnak, hogy az Európai Uniós pénzekből és az állam által tervezett intézkedésekből idővel azért össze áll egyfajta vállalkozás élénkítő elképzelés, ami a későbbiekben segítheti a hazai innovációs szektor bővülését, a tehetségek itthon tartását és új munkahelyek megteremtésével aktívan élénkíti majd a magyar gazdaság egészét.

Forrás:

http://www.digitalhungary.hu/start-up/A-hianyzo-lancszem-a-startupok-es-az-allam-kozott/2057/#sthash.nmmimhRa.dpuf

Megosztás